Захариева има доверието на РБ, но то може бързо да се изчерпи

OFFNews 17 декември 2015 в 18:53 3036 2

Корман Исмаилов.

"Аз съм с убеждението, че на Екатерина Захариева трябва да ѝ се даде достатъчно тласък, гръб и воля, за да продължи започнатото. РБ ще гласува „за” и ще я подкрепи. Конституцията не е свещена крава, очакванията най-вече като резултати в тази много сериозна, проблемна сфера са много високи. Аз ѝ казах, че ще имаме към нея високи очаквания и този кредит, който даваме много бързо може да се изчерпи”.

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на Реформаторския блок и председател на партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов.

„За нас винаги е било важно, че блокът, когато е единен, е много по-силен, и че отделните партии трябва да допринасят за блока, да вливат в него, отколкото да черпят и да дърпат за тяснопартийните си интереси. Точно това се получи и продължава да ескалира и доведе до ситуацията, в която сме днес.

В момента става въпрос за усилване на акцентите на някои от приоритетите, които са заложени. Не става въпрос за преподписване като блок с ГЕРБ, ще има едно преформатиране на парламентарното мнозинство. И това, което ние ще договорим с ГЕРБ, тъй като само нашите гласове и на ГЕРБ не стигат, в момента имаме и една малка правителствена криза, бих казал. Гласуването на нов министър донякъде е и вот на доверие или недоверие към кабинета”, допълни той.

Според него РБ е атакуван от партии, които са вътре или извън правителството, които обаче не мислят доброто на коалицията и искат да я разцепят - Пеевските медии, БСП, ДПС, "понякога и от ПФ, в това число и от ГЕРБ".

"След една година управление трябваше да се направи много детайлен анализ на постигнатото по сектори, на постигнатото и на непостигнатото, но тази криза малко сгъсти графика и повиши напрежението, както вътре в РБ, така и между ГЕРБ и РБ", смята Исмаилов.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!