Задължителен касов бон за чадър на плажа от 21 юли

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2015 в 11:54 2652 1

Задължителен касов бон за чадър на плажа от 21 юли

От 21 юли касовите бележки при продажба на билети стават задължителни, съобщават от Националната агенция по приходите (НАП). Всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, трябва купят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си след 20 юли.

В тази категория попадат билетите за посещение на музей, за спортни събития и концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др.

Изискването е записано в промените на Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. 

Изключение от новото правило ще се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри. Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа.

До сега всички търговци и институции, които продаваха билети, отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, не бяха длъжни да ги регистрират и отчитат чрез фискален касов апарат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.07 2015 в 12:30

Ебавайте си майката! Ако ще лично министъра на финансите заедно с министърката на благоустройството на теритотията да дойдат по прашки зда ми издават касов бон!
30 кинта са си 30 кинта! За 20 дни това прави точно една средна работна заплата за Булгаристан.
Аз съм гласувал за ОХI и сега за тези пари пием по 200мл узо и голяма диня или по 5 бири или по 7нес фрапета на плажа.
Да мрат в лайната с касови апарати в ръка!
 
X