Задължителен касов бон за чадър на плажа от 21 юли

OFFNews 13 юли 2015 в 11:54 3267 1

Задължителен касов бон за чадър на плажа от 21 юли

От 21 юли касовите бележки при продажба на билети стават задължителни, съобщават от Националната агенция по приходите (НАП). Всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, трябва купят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си след 20 юли.

В тази категория попадат билетите за посещение на музей, за спортни събития и концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др.

Изискването е записано в промените на Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. 

Изключение от новото правило ще се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри. Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа.

До сега всички търговци и институции, които продаваха билети, отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, не бяха длъжни да ги регистрират и отчитат чрез фискален касов апарат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови