За 10 ноември ДПС поиска оставките на Радев и Борисов, и експертен кабинет

OFFNews 10 ноември 2020 в 17:42 3874 1

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Настояваме за оставка на Румен Радев като президент и проваленото правителство, както и за избор на експертно правителство, което да гарантира честни, свободни и демократични избори. Само така може да се гарантира доверие в изборните резултати. Това написа във фейсбул лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Повод за изявлението му е годишнината от началото на демократичните промени. 

"Днес, повече от 30 години от 10 ноември 1989 г., когато беше дадено началото на политическите промени в България, с удовлетворение можем да отбележим заслугите на ДПС за победата на демокрацията и гарантиране на мирния преход в страната. Уникалната формула Български етнически модел, чийто създател е д-р Ахмед Доган, респектира и днес", написа Карадайъ. Според него този модел поставя високи отговорности пред ДПС, която "остана отговорна партия, независимо от политическите и икономическите реалности през годините, за установяване на демокрацията, плурализма и пазарната икономика".

Карадайъ се очертава да е единственият номиниран за нов лидер на партията, като изборите в движението трябва да са до края на годината или ДПС ще е заплашена със заличаване от съда. Карадайъ просрочи с над година и половина 3-годишния си мандат като партиен председател. Изборът на лидер на ДПС бе отложен първо заради европейските избори, а след това и заради местните през 2019 г. Националната конференция бе насрочена за 26 април тази година, но бе отменена заради епидемията от COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!