"Всеки пленум на БСП е пленум на истината"

OFFNews 27 юни 2015 в 10:33 4080 6

Таско Ерменков.

„Всеки пленум на БСП е пленум на истината. Предстоящият също няма да е изключение и последното нещо, за което ще говорим е за изключване на хора от редиците ни. Ще си кажем истината, че през 2014 г. 400 000 българи са живеели с минимална работна заплата. Ще объждаме също и истината, че през 2015 г. те вече са над 1 милион. Ще си кажем също, че управляващите прибират 48 милина лева от работещите. Говорейки за истини, няма да подминем и тази за случващото се в здравеопазването и как се разделят желаещите да се лекуват на социално значими и незначими. Ще кажем и истината за готвения погром на държавното образование от управляващите“.

Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Таско Ерменков, като каза, че през 2013 г. хората са избрали социалистите за управници, тъй като "Борисов искаше да увеличи драстично цената на тока". Същата причина е довела и края на предишния мандат на ГЕРБ.

Ерменков бе категоричен, че каквито и да са били грешките на правителството на Орешарски, фактите сочат, че именно БСП е предотвратила увеличението на цената на тока с 25%, като дори цената е била намалена с 5%. Според него по времето на кабинета „Орешарски“ ДКЕВР за първи път в историята ни е въвела ограничене на американските централи и дала препоръки на БЕХ да започне предоговаряне на условията за тях.

„Следващото ръководство обаче се отметна от решението и призна на американските централи разходи в размер на около 400 млн. лв. Ако ние като политици тогава се бяхам обеденини против практиките на централите, които реализират над 40% печалба от енергетиката ни, може би сега нещата щяха да са по-различни. Защото от около 500 млн. лв. оборот, от които 270 млн. са разходи - само 30 млн. са за въглища, като останалата крупна сума е за услуги и други подобни. За мен това е престъплението на века в енергетиката в световен мащаб“, смята депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови