''Войната за гората продължава.'' Александър Дунчев съобщава за привикан и уволнен инспектор

Ружа Райчева 10 март 2022 в 18:19 4650 1

"Войната за гората продължава. В знак на кърваво отмъщение днес, веднага след интервюто ми по БНР, в земеделското министерство е привикан и уволнен Георги Дончев - директорът на Регионалната дирекция по горите Сливен, за когото оповестих днес, че от месеци има политически натиск да бъде премахнат, за да не пречи."

Това написа във Фейсбук народният представител от "Продължаваме промяната" и бивш директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев. От няколко дни той говори за скандални схеми за назначения в горските стопанства и твърди, че зад тях стоят дългогодишният зам.-министър на земеделието Атанас Добрев и БСП. 

Напрежение в коалицията - депутат от ПП заговори за мафия в Министерството на земеделието

По думите на депутата, Георги Дончев е един от от най-смелите горски инспектори - "заедно с Юсеин Шакиров и Илия Иков станаха известни като едни от най-смелите екипи горски инспектори с прозвището Бързи и яростни". 

Александър Дунчев предполага, че Дончев има повече врагове и от него - бракониери, схемаджии, областни управители и дори депутати, залавяни през годините назад.

"Докато бях в Изпълнителна агенция по горите, поех страхотни рискове и се застъпих за Жоро, защото бе един от малкото, които веднага започна да реализира новата политика на "Продължаваме промяната", дори преди създаването ѝ. Освободи служители, които не ги вълнува гората и стимулира останалите да увеличат ефективността с повече актове при по-малко, но смислени проверки", пише той. 

Георги Дончев е отказал да си тръгне доброволно и ще обжалва уволнението си. "За да покаже на останалите колеги горски, че от малодушие сме го докарали дотук", твърди Дунчев.

"Не е от хората, които се крият и мълчат. Заради горски като Жоро си заслужава битката за българските гори!" - заяви още депутатът Александър Дунчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови