Александър Дунчев предупреди за схеми и назначения на БСП в горските стопанства

OFFNews 09 март 2022 в 22:08 3457 3

Снимка БТА/Владимир Шоков

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев разкри пред бТВ скандални схеми и назначение в горските стопанства и заяви, че зад това стои зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев и БСП. 

Дунчев каза, че от "Продължаваме промяната" са задавали 4-5 пъти парламентарни въпроси за имената на новите директори на горски стопанства, но министърът на земеделието Иван Иванов (БСП) отказва да им отговори. По тази причина според Дунчев този министър е част от задкулисието.

Дунчев съобщи още, че вече са махнати са едни от най-добрите горски директори, за да се направи място на партийните функционери. По думите му, вече дори местни партийни функционери нареждат на директорите на предприятия кой да стане директор на горско стопанство. Според него зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е образът на задкулисието и той е човекът, който спуска списъците с хора, които трябва да се сменят. Според Дунчев, докато Добрев е в министерството, няма никаква надежда за българските гори.

Дунчев подчерта, че става въпрос за 40-50 души - сменени директори на горски стопанства за последните 2-3 месеца, както и хора, назначени в управителните съвети, за които Иван Иванов отказвал да даде информация. Даде пример със Североизточното държавно горско стопанство, в което е назначен бивш общински съветник от БСП, който бил осъждан. В останалите стопанства се назначавали общински съветници и симпатизанти на БСП, които нямали нищо общо с горите. Връщали се и кадри на ГЕРБ, които са били уволнени по времето на служебните правителства на Румен Радев след "наши разследвания", имайки предвид, че тогава той беше директор на Изпълнителната агенция по горите.

"На някои места се назначават бивши служители на ГЕРБ, които даже по времето на Радев и на неговото служебно правителство бяха уволнени в резултат на наши разследвания - такъв пример е Диана Василева, уволнена от Държавно горско стопанство-Горна Оряховица. В момента е директор на едно от най-хубавите ловни стопанства България - Черни лом в Попово, и тази редичка може да продължи“, каза Дунчев.

Той заяви, че най-големият проблем е, че се махат едни от най-ценните кадри. „Преди 2 седмици горските служители на ДГС-Струмяни излязоха да защитят от
уволнение един от най-почтените горски директори Янков Илчев, за да може да бъде сложен на негово място един човек, който беше уволняван два пъти по времето на ГЕРБ - Росен Янев, и в момента мисля, че още не е директор, защото хората го спряха това назначение“, отбеляза Дунчев.

"Всички проблеми произтичат от политическото управление на горите - министерства и агенции. Проблемът трябва да се реши на най-високо ниво", настоя депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

3

Bace7

10.03 2022 в 09:49

Дунчев съвсем компетентно разкри всичко, за мен изненадата беше как реагира Ризова, направо се наака в ефир след монолога на човека, не можа да го спре. Тази другарка в момента работи със задокеански окръжни, и това не беше в плановете.

-1200

2

Vas_sashk

10.03 2022 в 08:57

Сега е времето да заглебят и те, какаов толкоз ? А да не би Крадеца и Лъжеца да правят нещо по-различно ?

1029

1

Лабел

10.03 2022 в 00:34

Какъв Добрев, всичко се прави по заповед на Корнела. Купува си мястото с БСП с постове за свои.
 
X

Да помогнем на украинските деца!