Водачката на жените в ГЕРБ: България отдавна жадува за политик като Борисов

Ива Оприкова 24 януари 2015 в 13:04 7577 4

Ирена Соколова

Снимка Сергей Антонов

Ирена Соколова

Фактът, че репликата на Бойко Борисов "да се напънем да сложим жена за президент" е била просто шега ни най-малко не е обидило дамите в ГЕРБ. Поне по думите на водачката на жените в партията Ирена Соколова.

"Няма и сянка от разочарование, защото ако има достоен политик, който да може да ни дава цялата спонтанност, която има и да няма капка притворство в него, това е господин Борисов", заяви Соколова пред bTV.

Според нея "България отдавна жадува за такъв политик, а и светът го оценява подобаващо".

„Когато е ставало дума за предстоящи избори, листи с кандидати, в ГЕРБ винаги сме казвали - нека му дойде времето, за да можем да посочим най-правилния кандидат за най-правилната ситуация", каза Соколова и се въздържа да прогнозира кого ще издигнат от ГЕРБ за президентските избори догодина.

Бившата депутатка и настоящ областен управител на Перник смята още, че премиерът Бойко Борисов бил разпознал добре възможностите на жените да бъдат отговорни, последователни и толерантни, но с цел устойчивост на групата на ГЕРБ спазвал баланса между половете.

Соколова заяви, че основният дебат сред жените в ГЕРБ бил свързан с "динамиката на света и кризите в световен мащаб". Според нея в дамите дебатирали по въпросите за евентуалния отказ на Великобритания от членство в ЕС, за риска от излизане на Гърция от еврозоната, били загрижени за безпрецедентната ситуация във Франция и Украйна.

"Ето това са основните теми, които разискват представителките на ГЕРБ на форумите си", обяви председателката на ГЕРБ - жени Ирена Соколова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови