Внучката на Живков: Хора от БСП ми предложиха да бъда вицепрезидент на Радев

"Борисов е умен човек. Опитвал се е да попие каквото може абсолютно от срещите си с дядо ми"

OFFNews Последна промяна на 27 декември 2020 в 19:34 13658 0

Снимка БГНЕС

"Хора от БСП" са предлагали на внучката на Тодор Живков да бъде вицепрезидент на Румен Радев. За това разказа пред Нова телевизия самата Евгения Живкова.

Тя не уточни конкретна дата, но най-вероятно става дума за 2016 г.

Не искам да ставам вицепрезидент или президент по простата причина, че знам какъв живот ме очаква. Най-малкото от гледна точка на ограниченията, каза Живкова. 

От БСП хора ми предложиха. Не съм се познавала с Румен Радев, обясни тя.

Внучката на Живков разказа и за контактите си с Бойко Борисов:

"Чрез Борисов дойде предложение за мен да се включа в редиците на НДСВ, когато НДСВ спечелиха изборите през 2001 г. Но тогава аз бях приела вече поканата на БСП и нямаше как дори и да помисля за такава възможност."

Бойко Борисов е умен човек. Опитвал се е да попие каквото може абсолютно от срещите си с дядо ми. След което беше и при Симеон Сакскобургготски, все пак Симеон Сакскобургготски го направи главен секретар, заяви Евгения Живкова.

Борисов се грижеше за дядо ми. Не мога да кажа нищо лошо спрямо него като човек, защото ние сме му благодарни за грижите, които - извън неговата фирма - той самият полагаше като цяло. Борисов пое охраната, когато махнаха държавната охрана на Тодор Живков, разказа неговата внучка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови