ВМРО: ДОСТ е турски проект, БСП и ДПС не се месят в решения на съда

OFFNews 08 юли 2016 в 11:06 4726 4

Партия ДОСТ един политически проект, който най-вероятно е създаден от една съседна нам държава и фактът, че българският съд отказа регистрацията й, е добра новина.

Това коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод отказа на съда да регистрира партията на Лютви Местан.

Каракачанов смята още, че ако се разгледат изказванията и позициите на тази партия, се вижда, че тя следва постулатите на турската външна политика.

Народният представител припомни, че от ВМРО не само са призовали ДОСТ да не бъде регистрирана, но и заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки е внесъл жалба против регистрацията на ДОСТ. Каракачанов добави, че все още не знае какви са мотивите на съда.

„Не е редно в българския политически живот да влизат субекти или да участват субекти, които са креатури на други държави. Така че поздравления на българския съд“, коментира още Каракачанов.

Според него Лютви Местан трябва да обясни също защо се е укривал в турското посолство, а не е отишъл в МВР, ако се е чувствал застрашен.

От БСП отказаха изобщо да коментират решенията на съда. „Няма как, като представители на политическа сила, ние да коментираме решение на съдебната власт”, категоричен беше левият депутат Жельо Бойчев.

Народният представител от ДПС Янко Янков изтъкна подобни аргументи. "Не е предмет на нашата парламентарна и политическа дейност да обсъждаме такива казуси. Ние имаме доверие в правораздавателната система на България", каза той.

Янков добави, че партията е запозната с решението на съда за отказа да регистрира ДОСТ и знаят, че Местан ще обжалва това решение. 

„Идеите на ДПС са да се утвърждава като политическа партия, да пази достойнство, да пази потенциала на хора, които я подкрепят, да разширява този потенциал и да бъде партия, полезна за бъдещето на България по отношение на качеството на живот на хората “, коментира още Янков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

4

mendi

08.07 2016 в 12:41

Мен много ме е срам че съм гласувал за ВМРО някога.
Ама МНОГО!

7506

1

А ха ха,

всичкото ДС агент се дигнало на крак да брани колегата агент Сава!!
Свърши им такава хубава работа навремето, а и сега окопан в сараите е страшен за мнозина.
Не го виждам жив още дълго време особено, ако Местан успее да разполови ДПСто....

 
X

Да помогнем на украинските деца!