Каракачанов не иска да "дава ход назад" за секциите в чужбина

OFFNews 05 май 2016 в 16:23 4895 12

"Категорично съм против промяната на приетия преди седмица от Народното събрание Изборен кодекс. Не бива да се дава ход назад по отношение на правилата за разкриване на изборни секции в чужбина".

Това се казва в позиция на съпредседателя на Патриотичния фронт (ПФ) Красимир Каракачанов по повод противоречивите промени в Изборния кодекс и днешната заявка на премиера Борисов, че е готов на промени в частта за секциите в чужбина, стига да няма "блокаж и ултиматум за събаряне на правителството" от страна на Патриотите.

"Тези правила не ощетяват сънародниците ни, живеещи в Европа, САЩ и Канада, а възпрепятстват една чужда държава да се меси във вътрешните ни работи", смята обаче Красимир Каракачанов.

По думите му управлението в Турция е същинският организатор на български избори на своя територия.

"Това е ярко доказателство за вмешателството на тази държава във вътрешната политика на България. Чрез гласовете от там всъщност Турция реализа своите неоосманистки амбиции, като си осигурява представителство в българската власт. На всички е ясно за кои партии говоря – това са ДПС, а отскоро и новата партия на Местан – ДОСТ, която е поредната протурска етническа партия, под подчинение директно на Анкара", се казва в позицията на Каракачанов.

Според него последните политически събития в Република Турция са ясен знак за дестабилизация, което ще доведе до несигурност в целия регион и представлява все по-голяма пряка заплаха за националната сигурност на България.

По думите му, зад изкуственото поставяне на въпроса, маскиран като „правата“ на българските граждани зад граница да гласуват, всъщност стоят добре прикритите амбиции на Турция да се меси в политиката у нас.

"За мен независимостта и достойнството на България са над всичко, затова народните представители от ВМРО в българския парламент няма да подкрепят връщането на старите правила за секциите зад граница и от това ще зависи подкрепата ни са правителството", каза Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

12

ОФчар

06.05 2016 в 08:53

Простащината не пропуска дори псевдопрофесорите с руски косми по езика... Тъжно!

12884

9

Nimart

05.05 2016 в 22:11

Ченгеджийница, ченгеджийница...

8359

8

ОФчар

05.05 2016 в 19:02

@гошо, к'ви гъби ядеш?
Не ми отговаряй!

12048

7

гошо

05.05 2016 в 18:49

Контрираме Властта затова, че иска да спре гласовете от Турция.
Да не би да си мислите, че тези 100 хил в Турция са всичките 'българи'? И да не би да мислите, че Турция е свободна държава ?
Турция се възползва от купуването на гласове също като нашите маймуни!
Не знам защо си мислите, че всички от Турция са българи, и всички до един мислят за ' най-доброто на България'... Даже би било възхищаващо даже ако 10% от тях знаят български!

Освен ако не искате Турция да ни управлява, какъв е смисъла само да скачате срещу нашите ?

Докато ние се ядосваме на нашите, ДОСТ ( Турция) си загряват ръцете за да ни управляват!

Или ще чакаме до последния момент в който ще чуем, че избират ДОСТ за най-силна партия и налагат Турския като основен език, преселяват стотици хиляди турци в България, подменят историята, и не започне самият Ердоган да ни говори по Телевизорите ?

8359

6

ОФчар

05.05 2016 в 18:42

Този се размърда, в опит да отклони вниманието от Симеонов. Ама как са се намерили... от една школа ще да са.

12048

5

гошо

05.05 2016 в 18:40

Айде щото е бил от ДС да не му позволяваме да спира гласовете от Турция..
От ДС бил и е в Парламента, ами защо е там ? Защо не е изгонен с другите мафиоти ?
Сега има борба между Тях и Турция - И типично в български стил, първо ще избием нашите и после ще мислим за другото...
Както и да се погледне - Трагедия...

Може да е участвал във всичко, въпроса сега е, че Турция иска да се намеси в управлението на България, и НИЕ вместо да се противопоставим на това, ние обвиняваме Нашите 'управници' ( Не казвам, че ги подкрепям и че са невинни).
Вместо, който има по-добри идеи да ги споделя, за да се справим с приближаващата катастрофа, гледаме да си счупим първо краката, за да не можем да избягаме.