Вицепремиерът Цанова: Не можем да спрем строителството в Паша дере

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 08:27 6559 6

Илиана Цанова

Правителството не може да спре строителството в Паша дере, обясни в ефира на Нова вицепремиерът по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова.

Само няколко дни преди да освободи поста си регионалният министър Десислава Терзиева е издала строително разрешение да се строят станция и терминал за тръбата в областта Паша дере.

"Ние разбрахме за решението за „Южен поток” от медиите и бързо бе разпоредена проверка. Юридически е невъзможно министерството да обжалва свое собствено решение, независимо, че има смяна на министрите. Има две юридически възможности оттук нататък. Първата е да се обжалва предварителното изпълнение в срок от 3 дни от лица като НПО-та, общини. Втората възможност е в 14-дневен срок да се обжалва изпълнението пред Върховния административен съд отново от такива лица, но не и от самия Министерски съвет", каза тя. 

Вицепремиерът Цанова ще представи днес споразумението за партньорство на страната ни с Европейската комисия за следващия програмен период.

България ще получи около 10 милиарда евро от европейските фондове през следващите 6 години. Споразумението обхваща периода до 2020 година и с него се определя стратегията на страната ни и нейните приоритети.

Парите ще бъдат разпределени в 7 оперативни програми: за транспорт, околно среда, региони, администрация, конкурентност, както и в програми за развитие на селото и на рибарството.

За първи път България ще има отделна програма за наука и образование, а сред целите, които си поставяме, е увеличаване на броя на висшистите и намаляване на отпадащите от училище.

Договорът е една от новостите на еврофинансирането. Чрез него страните членки поемат определени ангажименти.

Изпълнението ще бъде прегледано през 2016 г. и от него ще зависи дали ще получим парите в пълен обем или част от тях ще бъдат отнети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2014 в 12:12

Визиме от ЗАКОН за администрацията

чл.20 (6)

Чл. 20. (1) Министерският съвет е централен колегиален орган на изпълнителната власт с обща компетентност.
(2) Структурата и съставът на Министерския съвет се приемат с решение на Народното събрание по предложение на министър-председателя.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 24 от 2006 г.) Министерският съвет формулира, разработва и осъществява държавната политика в съответствие със своите конституционни правомощия и със законите на Република България. Министерският съвет приема програма за стратегическите цели и приоритети за срока на своето управление.
(4) Въз основа и в изпълнение на законите Министерският съвет приема постановления, разпореждания и решения. С постановления Министерският съвет приема и правилници, и наредби.
(5) Министерският съвет определя с постановление правомощията на министрите извън тези, определени със закон.
(6) (Обявена за противоконституционна от КС на РБ в частта относно думите "по предложение на министър-председателя" - ДВ, бр. 8 от 1999 г., изм., бр. 99 от 2001 г.) Министерският съвет отменя незаконосъобразните или неправилните актове на министрите.

08.08 2014 в 10:23

Още една, дето май сме я пренебрегнали със сутрешен поздрав. Определено лови окото де, грозни калинки още не сме срещали. Я бързо да се корЕгираме:

https://www.youtube.com/watch?v=lrdGQPtlteM

"Ай, люли, люли, ай, люли..
Ах, красавица, Полюби же ты меня!", хахаха...

08.08 2014 в 10:17

Лайнарчета,ами ако все пак тръгне потока,а ние сме провили колко продажни са били тези продали земята,после какво ще правимпак ли ще я продаваме или какво.

08.08 2014 в 10:07

*сделката (извинете)

08.08 2014 в 10:06

... защо не се атакува сделгата с терена... мисля там казусът е повече от оборим! (едва ли са предложили терена на съседите и на жителите на общината)

... хахахахаха

08.08 2014 в 09:46

ТУЙ МЛАДО НА ВИД, НО ДЪРТО НА МУРАФЕТИ, КОМБИНАЦИИ И МАНИПУЛАЦИИ ВИЦЕПРЕМИЕРСТВАЩО КАРИЕРИСТЧЕ (КАРИЕРИСТКА!) ОЩЕ НЕ СИ Е ПРЕПИКАЛА ОБУВКИТЕ КАТО МИНИСТЪРКА И ПОЧВА С ЛЪЖИ!! ПРОЧЕЕ СЪЩНОСТТА НА ВЪПРОСА Е НА "ЮЖЕН ПОТОК" ДА СЕ СЛОЖИ ЮЖЕН КРЪСТ. И АКО НЯКОЙ МИСЛИ ЧЕ СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА ЕДННА ОСТРОУМНА ФРАЗА - НЕКА КОПНЕ МАЛКО В АВСТРАЛИЙСКИЯ ОПИТ ЗА ЕНЕРГОПРЕНОСНИ МРЕЖИ, РЕНТАБИЛНОСТ, И Т.Н. ПРОЧЕЕ НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ - КАКТО И РАЗНИТЕ ПЛЯМПАЛА - КРАСЕН СТАНЧЕВ, БАРЕКОВ, КАРОЛЕВ (НАЙ ВЕЧЕ:)) - НО АКО НА ЕДНА СЕРГИЯ ПРОДАВАТ СЛАДОЛЕД, А НА ДРУГА ДАВАТ БЕЗПЛАТНО ЛАЙНА - ДОБРЕ Е ЧОВЕК АКО НЯМА ПАРИ ПРОСТО ДА ПОДМИНЕ. ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА НОВА ИСТОРИЯ, НАЦИОНАЛНИ ИКОНОМИЧСКИ КАТАСТРОФИ, ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДАТЕЛСТВА С ТРАГИЧНИ ПОСЛЕДИЦИ Е ИСТОРИЯ НА ЕДНИ АЛЧНИ ЦЪРВУЛИ НАРЕДИЛИ СЕ НА СЕРГИЯ ЗА БЕЗПЛАТНИ ЛАЙНА. ТУРЕТЕ МУ ЕДИН ЮЖЕН КРЪСТ НА ТОЯ "ЮЖЕН ПОТОК" И НЕКА САМО БАБИТЕ ПЛАШАТ ДЕЦАТА С ТОВА КАКВО БИ МОГЛО ДА СЕ СЛУЧИ НА ШИБАНАТА РАЗДЪРЖАВЕНА ДЪРЖАВА!!!