Виновните за трагедията в Царево ще си понесат наказанията, закани се министърът на туризма

OFFNews 06 септември 2023 в 17:05 7536 4

Зарица Динкова на къмпинг

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Зарица Динкова на къмпинг "Нестинарка"

Днес министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с хотелиери и туристи на къмпинг "Нестинарка", пострадали от тежките наводнения в района на Царево. Тя заяви, че макар да сме безсилни срещу природните бедствия, трябва да се установи какво точно се е случило и ако има виновни за тази трагедия, те да понесат наказанията си.

Министър Динкова изрази съболезнованията си към близките на загиналите при бедствието в община Царево. Тя обясни, че има известни проблеми с извеждането на туристите, тъй като поради необходимостта от обследване на пътищата в момента е опасно да се извозват с автобуси. Динкова ще разговаря с туроператори, за да намери решение за извозване на хората.

Тепърва ще текат обследвания на инфраструктурата и ще се установява броя на засегнатите хотели. По думите на Зарица Динкова щетите на къмпинг "Нестинарка" са сериозни. В хотела на къмпинга са били настанени над 400 туристи. 

"За момента се намират решения за настаняване на хората в нужда, осигурена им е храна и вода. Безсилни сме срещу природните бедствия, но трябва да се установи какво точно се е случило и ако има виновни за тази трагедия, те да понесат наказанията си. Вероятно все повече ще се сблъскваме с такива условия, затова трябва да бъдем подготвени и да вземем превантивни мерки. Мисля, че днес в Деня на Съединението е важно да покажем това – че ако сме заедно, дори и в криза и в сложна ситуация, се намира решение", заяви Зарица Динкова. 

Трима души загинаха при наводненията в община Царево, издирва се още един човек. Продължава бедственото положение на територията на цялата община. Органите на реда продължават да осъществяват линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони.

Днес министърът ще се срещне с още хотелиери в Царево и Лозенец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

89

4

bat.galin

06.09 2023 в 21:40

мисля, че темата за царево е изчерпана.
нека да оставим на хипер-лесовъда време да обясни на мутрите как ще им върне парите за наемите и концесиите на плажа.
е...само дето първо трябва да им достави пясък, на който да си сложат сергиите, ама ...заел се е вече човека, иска да пресуши два язовира , за да им вземе пасъка...
а ние нека се съсредоточим върху страхотното разследване , в което късопишков казва " не ги познавам тези" - то направо кърти мифки.

135

3

Far Rider

06.09 2023 в 18:12

Нека н е приемаме желаното за реалност. Госпожа минисърката казва: ако има виновни за тази трагедия, те да понесат наказанията си. Ние знаем ефекта "ако". Цапа гащите и мирише. Следователно виновни няма да има.

1236

2

БотоксПутю

06.09 2023 в 17:41

Интересно и нестандартно заглавие? Ще чакаме да видим наказанията.
PaulPierce, прав сте. Разчистване на терени безплатно от природата.



1000

1

PaulPierce

06.09 2023 в 17:16

хаха наказания :)
Най много да разчистят разрушените къмпинги и да бетонират и тях

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика