Вигенин: Ако Манолова е решила да провали единодействието срещу ГЕРБ, на прав път е

OFFNews 20 април 2021 в 14:05 2870 0

Мая Манолова не можела да забрани (?!) подкрепа от БСП за "правителство на промяната". Хората поискали "трите протестни партии" да управляват, според представителката на едва прескочилата 4% коалиция. 

Това коментира Кристиан Вигенин от БСП във фейсбук по повод интервюто на Мая Манолова тази сутрин по бТВ. На въпрос дали ще приемат подкрепа от ПГ на БСП, ДПС и ГЕРБ тя отговори: "Вече бяха направени заявки за подкрепа на такъв кабинет, но ние бяхме достатъчно ясни – това не означава индулгенция за подкрепящите. (...) Не може да им бъде забранено да дават подкрепа, но това няма да бъде чадър, няма да ги освободи от отговорност, срещу договорки и позиции".

"Хора на ИТН били на протеста и ТВ 7/8 го излъчвали, но не можа да си обърне езика и да каже, че (първи) там бяхме БСП и БСТВ. Не знам какви цели си е поставила, но ако е решила да провали единодействието срещу ГЕРБ, на прав път е", заявява Вигенин. 

БСП няма да позволи подобно неуважение към социалистите и избирателите. Но също така имаме и здрави нерви. Съветът ми е вече да се приберат тъпаните, да се намалят децибелите, да се съсредоточим в съдържателната работа и да търсим мостове, не да заграждаме територии, пише още той.

И уточнява: без БСП промяната не може да се случи, математически има и други опции за избора на правителство, но политически - не!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови