Веселина Александрова получи награда за битката си за Пловдивския панаир

OFFNews 26 ноември 2023 в 15:14 2074 0

Юристът Веселина Александрова, която е общински съветник от “Демократична България” в Пловдив и член на националното ръководство на “Да, България”, получи признанието на своите колеги адвокати от града.

На традиционния “Бал на адвоката” - в Деня на адвоката, тя бе удостоена от Адвокатска колегия Пловдив с “Почетен знак за особен принос за издигане авторитета на адвокатската професия, в резултат на активната ѝ обществена позиция във връзка със запазването на Международен панаир Пловдив“, съобщиха от пресцентъра на "Да, България". 

В изтеклия вече мандат на общинския съвет адвокат Александрова разкри схемите за присвояване на Панаира от бизнесмена Георги Гергов и заедно със съпартийците си от общинския съвет във Варна и с подкрепата на депутатите от “Продължаваме Промяната - Демократична България” води дълга битка за публичния контрол над собствеността на емблематичния за Пловдив и страната “Пловдивски панаир”, пишат от пресцентъра на партията.

“Споделям тази награда и с пловдивчани и с колегите от гилдията, които ме подкрепиха и лично допринесоха за каузата “Пловдивски панаир”. Избрали сме тази професия и сме призвани да използваме знанията и уменията си в полза на обществото, в непрестанно търсене на справедливост и оттам за повишаване авторитета на цялата ни гилдия. Знам, че пловдивската колегия има съществен принос в тази мисия и ще продължи да има и в бъдеще”, каза Веселина Александрова.

Пловдивската адвокатска колегия учреди и нова специална награда, която ще се връчва занапред - Advocatus Miles, с която ще бъдат удостоявани най-изявените адвокати-бойци, които ежедневно защитават важни каузи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика