Велислава Кръстева: Частно НДК или Суджукгейт - проблемът е в чувството за безнаказаност

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2017 в 11:22 4082 1

Или Мирослав Боршош много се е объркал, или има чадър над него, за да си прави частно Министерство на културата с публични средства.

Това каза народният представител от ПГ на ДПС Велислава Кръстева по БНТ. Кръстева изрази съмнение, че става дума за такова голямо объркване, каквото се насажда в публичното пространство.

Къде са парите. 17 млн. изчезват. Има един директор, който отказва да дава бизнес план. Как така отказва? Отказва да се подчини на ресорните си вицепремиери. Как така ще отказва да се подчини на ресорните си вицепремиери? Има си собствена преценка за нещата. На всичкото отгоре назидава“, посочи Кръстева. Според нея Боршош си е позволил да назидава и прокуратурата.

Казусът НДК е все едно директорът на Агенция дипломатически имоти в страната да прави сам външна политика. „Ако г-н Боршош, когото аз познавам - естет, уважавам го, има отношение към културата, е бил толкова ценен за българската култура, сигурна съм, че г-н Борисов можеше да го направи него министър на културата“, каза тя.

„Същинският проблем е допускането на подобни явления, защото дали скандалът ще бъде частно НДК и отклоняване или усвояване на публични финанси в особено големи размери или скандалът ще бъде 4 тона суджук и в двата случая става дума за създаденото чувство за безнаказаност у някои. Как се допусна това? Кои и как могат да се поставят над закона и каква е диагнозата за състоянието над демокрацията, за което ние от ДПС алармираме последователно месеци и повече от година наред?“, запита Кръстева. По думите й от ДПС смятат, че трябва да се предизвика обществен дебат за състоянието на демокрацията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4019

1

Чичо

24.07 2017 в 12:38

Само да не забравя, че и ДПС имат принос, и са част от цялата тази 27-годишна "демокрация".