Възраждане прави опит да сезира Конституционния съд за зеления сертификат

Йорданка Веселинова 07 януари 2022 в 17:03 2835 3

Снимка OFFNews

"Възраждане" ще направи опит да сезира Конституционния съд за приетото днес решение за въвеждането на зелен сертификат за сградите на Народното събрание, съобщиха от партията в кулоарите на НС.

За да могат да подадат конституционна жалба, ще са им нужни подписите на 1/5 от народните представители или общо подкрепата на 48 депутати. Лидерът на партията Костадин Костадинов обясни, че ще говори лично с всеки един от народните представители, защото се съмнявал, че решенията на партийно ниво се взимат демократично. Той добави, че първо ще се обърне към ИТН, които не участваха в гласуването в залата, и които той видя като "съмишленици".

Костадинов коментира още, че страната се управлява не от четворна коалиция, а от коалицията "Зелен сертификат". 

В типичния си стил той сравни въвеждането на документа с Холокоста. 

Костадинов заяви, че той няма сертификат и няма да си прави тестове. В партията му имало четирима ваксинирани, по думите му "принудително", двама преболедували и един под карантина, като другите няма да си правят тестове.

"Ще влезем през вратата. Искам да видим кой ще ни спре. Искам да видим как ще ни спрат..., пък и нека да видим какво ще стане следващата сряда, нека да видим тогава", заплаши отново той с планирания за следващата сряда протест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

3

yoghurt

08.01 2022 в 01:18

Животът на човек се погубва от някои болести. Всички болести се предават от носителите им. За по-опасни болести не сме ваксинирани, а за тази конкретно болест 29% от населението е ваксинирано с препарати, както и 29% от новозаразените са ваксинирани. С какво съм виновен аз за хората, които не могат да четат статистика, които не могат да преценят дали ваксината има въобще някакъв ефект за неразпространението на болестта, да продължават да ограничават правото ми на работа и живот, като не биват спирани да разпространяват болестта? Защо се говори въобще за ваксинация, а не за справяне с новозаразените. Не е ли желта преборването с вируса, с какво едното има връзка с другото? Моля, ако някой може да ми отговори на това и едва след това да повтаря като папагал каквото е чул, от страх да бе трябва да преосмисли гледната си точка.

1200

2

Boris A. Johnson "The Great"

07.01 2022 в 23:26

Никой не е над закона депутатите също трябва да спазват закона и да се ваксинират. Или да си подадат оставките и да си седят у дома без да застрашават здравето на всички около тях.

1331

1

ваксиниран

07.01 2022 в 17:35

Конституционният съд вече се е произнесъл и смята, че pиcĸът oт пoгyбвaнe нa чoвeшкия живoт и yвpeждaнe нa чoвeшĸoтo здpaвe e зaплaxa зa вcичĸи дpyги чoвeшки пpaвa и cвoбoди.