Възраждане не се отказва от протеста срещу зеления сертификат, отпадащ след 3 дни

Йорданка Веселинова 21 февруари 2022 в 19:03 2325 1

Снимка Архив - БТА

"Възраждане " не се отказва от протеста срещу зеления сертификат, съобщиха чрез фейсбук позиция от партията.

"Днес победи нормалността", пише още в позицията.

Протестът им ще се проведе в сряда от 11 часа пред Министерски съвет, въпреки че зеленият сертификат ще отпадне ден по-късно - в четвъртък. (По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви плавно отпадане на документа - от 24 февруари собствениците на заведения ще решават дали да го изискват, от 5 февруари той отпада за клиентите и остава само за персонала, а от 20 март отпада за всички.)

"Възраждане" заявяват още, че са постигнали целта си, а "правителството, в резултат на организирания от нас обществен натиск, заговори за отпадане на сертификата."

Въпреки това от партията на Костадин Костадинов обявиха, че протестът им ще се състои, защото "сроковете са незадоволителни", а "запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо".

Те искат и преразглеждане на бюджета в частта му за противоепидемичните мерки, но няма да присъстват на второто четене на проектобюджета за 2022 г., тъй като по това време ще протестират срещу отпадащата мярка. 

По-рано днес финансовият министър Асен Василев обясни, че е предвидено парите по противоепидемичните мерки, включително и добавките пенсиите, да се изплащат до края на юни

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

21.02 2022 в 21:31

ваксинираните антиваксъри на протест срещу падащите мерки хехе

ами вече е взел парите, да ги върне ли?
 
X

Подкастът на OFFNews