''Възраждане'' и ИТН внасят втора жалба за конституционните промени, чакат БСП да им удари рамо

OFFNews 10 януари 2024 в 12:35 1177 1

Лидерите на парламентарните групи на

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Лидерите на парламентарните групи на "Възраждане" и "Има такъв народ"

"Възраждане" и "Има такъв народ" ще внесат втора жалба в Конституционния съд срещу промените в основния закон на държавата утре, съобщи пред БНР депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Днес приключва ваканцията на Народното събрание и депутатите утре влизат в пленарната зала. Жалбата вече е готова и двете партии ще я внесат официално, след като започне пленарният ден. Станислав Балабанов се надява жалбата да бъде подкрепена и от БСП.

По повод предстоящото попълване на парламентарната квота в Народното събрание Балабанов каза, че ИТН няма да номинират хора, за да не "горят".

Въпреки, че на хоризонта не се задават предсрочни избори Станислав Балабанов обяви, че в следващия парламент ще е "още по-мощно представена" и че обликът на следващото упралвение ще бъде друг. 

По думите му лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов трябва да бъдат заличени от политическото пространство. "Живеем в кошмар и искам да се събудим и като опозиция искаме да приключим най-скоро", каза още Станислав Балабанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки