Външно осъди убийството на йорданския пилот от "Ислямска държава"

OFFNews 04 февруари 2015 в 21:15 2020 1

Министерството на външните работи осъди убийството на йорданския пилот Муаз ал-Касасбе от джихадистите от "Ислямска държава". 

"България категорично заклеймява варварското убийство на йорданския пилот Муаз ал-Касасбе, извършено от терористичната групировка „Ислямска държава”. Този пореден нечовешки акт на насилие е пример за безсмислената жестокост, погрешната идеология и интерпретиране на исляма от тази групировка".

Това се посочва в изявление на говорителя на Министерството на външните работи във връзка с екзекуцията на йорданския пилот.

"Тези зверства потвърждават необходимостта от обединение на международната общност в борбата срещу тероризма във всички негови форми", се казва още в съобщението на ведомството.  

"В този тежък момент изразяваме нашата подкрепа за правителството на Хашемитско кралство Йордания и сме съпричастни към чувствата на болка, скръб и гняв на приятелския йордански народ. Поднасяме най-дълбоки съболезнования на семейството и близките на загиналия йордански пилот", посочват от МВнР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews