Quantcast

Йордания отговори на "Ислямска държава" и екзекутира двама терористи

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2015 в 07:38 15360 15

Убитият йордански пилот

Йордания екзекутира двама затворници от Ал-Кайда в отговор на "Ислямска държава" и убийството на йордански пилот, пише Си Ен Ен.

Във вторник джихадисти публикуваха видео и снимки, които показват изгарянето жив на йорданския военен пилот Моаз ал Касасба в клетка.

Екзекутираните от йорданска страна са двама иракчани, един от които е бил дясна ръка на починалия лидер на Ал-Кайда Абу Мусаб.

И двамата са имали издадени смъртни присъди преди повече от 7 години, но са били екзекутирани вчера, като отговор на "Ислямска държава".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2015 в 21:01

До: Лопе де Вега

Да, и аз стискам палци на Йордания да не пострада.

Не знаех за този паметник, обаче напълно Ви вярвам, че израелците уважават йорданската армия. Въпросът тук е чия армия е по-боеспособна като сравняваме израелската и ливанската, или тези двете поотделно с всяка друга армия в Близкия Изток, та било даже и с мародерите-кръволоци и изнасилвачи от ИД.

Аз лично залагам на израелската армия, не защото имам симпатии към цялото еврейство (имам наистина) и стискам палци на Израел, а защото израелската армия "тренира" от ранна детска възраст и в нея воюват интелигентни хора, въоръжени с модерни технологии и опит в не една битка с ислямските си съседи.

Освен това, по думи на американски военни пилоти, които са обучавали пилоти в ислямския свят, техните ученици усвоявали МЕКО КАЗАНО много бавно...не искам да използвам груби квалификации.


Поздрави!

06.02 2015 в 19:54

@ pineapple Огромна тема. Дано не се сбъднат лошите очаквания и предсказания. Моите уважения!

Поздрав!

06.02 2015 в 19:49

@ pineapple Уважаеми, впрочем не споменавам Ливан, защото за мен тази държава не съществува от 1974 г. - началото на гражданската война. Там, особено в южната част, царува Хизбалла, т.е. Иран, който няма интерес от навлизането на ИД в този район. ИД има шансове само там, където няма здрава власт. Възможно, макар временно, разширяване на ИД е на изток и то ,ако се закрепят здраво в Ирак - посока Афганистан. Дали талибите ще ги посрещнат с радост - не ми се вярва. Така че, Китай може да е спокоен още дълги години.

Накрая, не мога да се съглася с мнението ви за йорданската армия. Познавам хора, които са воювали срещу Арабския легион в Ирушалаим и ,повярвайте ми, тези ветерани се отнасят с уважение към този противник. Всъщност, доколкото знам, единственият паметник, издигнат от бойците на една армия в чест на противника е в Ирушалаим. Виждал съм го лично.

Щях да пропусна бившите съветски републики в Средна Азия - прекрасна цел за изродите.

Поздрав!

06.02 2015 в 19:42

До: Лопе де Вега

Забравих да кажа, в Йордания и Ливан е пълно с онези паразити - професионалните бежанци, пиявици в бюджета на ООН - палестинците. Един техен лидер в Йордания твърди, че са около 5 милиона. Вероятно преувеличава бройката, обаче те викат ура всеки път като ИД забива глави на кол в Ракка или Мосул.

Така че йорданският крал може да се сближава с Израел колкото си иска, обаче не се знае сганта от подземието какви ще ги свърши докато Израел се занимава с Иран. А Иран, колкото и абсурдно да звучи, е много, ама много по-опасен от ИД!

Плъховете от ИД са главорези и кръвопийци, но нямат ядрено оръжие. Представете си какво се получава, когато главорез се снабди с ядрена бомба. А Иран не се притеснява, че ще си избие или зарази собственото население. Есхатологията (религиозната концепция за края на света) на шиитите ги пришпорва спешно да ПРЕДИЗВИКАТ Армагедон, последните дни, страшния съд или както там му викат в исляма, за да дойде МЕСИЯТА и да настъпи мир и справедливост на земята.

06.02 2015 в 17:54

До: Лопе де Вега

Много ми се иска да сте прав за Йордания и Ливан. Ще бъде жалко онази долна паплач ИД да ги плячкоса, както направи със Сирия.

Обаче Обама е комунист, мюсюлманин-сунит и антиамериканец. Вижте му автобиографията. От ден първи се държи безобразно с Израел, разоръжава си армията и увеличава външния дълг на САЩ (удвои го само за 5 месеца), за да отслаби "колониалното влияние". Обама потрива ръце докато чака Иран да си довърши бомбата, за да може Израел да се окаже сам срещу Иран.

Така че Ливан, Йордания и Саудитска Арабия по своя воля се ориентират към сближаване с Израел заради ИД. Не от любов към Израел, а от страх от ИД и защото армиите им са смешни.

Ситуацията може да стане малко по-лесна за Израел само ако отрепките от ИД се ориентират инвазия на изток и атаки на Китай. (Там има милиони ислямско население). Тогава ще си намерят майстора, защото китайците няма да се притесняват от пиар войната на левите медии (99% от медиите на практика). Но засега няма такива изгледи.

06.02 2015 в 14:42

@09 Ананас, не съм съгласен за Йордания. Израел и САЩ никога няма да допуснат унищожаването на тази държава, докато провежда сегашната си политика. Впрочем, каквото и да става, всякакъв вариант за излизане на ИД на израелските граници трябва да се смята за ненаучна фантастика. Не е нужно да се подписват и оповестяват гръмогласно договори между Кралство Йордания и Държавата Израел. Тези две държави от 1967 г. насам се учат и то успешно, да живеят една до друга. Особено след 1970 г., когато покойният крал Хюсеин изкла и прогони така наречените палестинци от страната си и така си осигури независима политика към съседа от запад. Дори онази бабичка Обама няма да се осмели да пусне ИД в Йордания.

Поздрав!

04.02 2015 в 20:14

До: 1Sion1

Спокойно можете да отпишете Йордания и Ливан от картата на света. IS скоро ще ги помете. Не че го искам, но това ще се случи.

Обама в момента изчаква Иран да направи последните стъпки към ядрена бомба, за да не си помръдне пръста и да остави Израел да срине Иран. Така че отсега нататък ще става още по-зле.

Единствената надежда за сигурност в Близкия Изток е Израел. Обама работи за Саудитска Арабия и срещу "колониализма на Запада". Вижте речта на Обама в Кайро от 2009 г. и всички негови действия за Близкия Изток след това. Досега нито веднъж не е заявил, че проблемът в момента е радикалният ислям. Във всяка реч говори само за "тероризъм", но никога за ислямски тероризъм. Винаги казва, че ислямът е мирна религия.

04.02 2015 в 14:49

Йордания е единствената нормална мюсюлманска държава.И Сирия беше такава , но тъпите северномексиканци я осраха.Йордания трябва да стане модел за ислямският свят.

04.02 2015 в 14:44

До: its. #5

„Толкова сте късогледи, че ме отчайвате. Никакъв фундаментализъм нямаше да има, или поне нямаше да ни засяга, ако там нямаше петрол и газ. „

Явно не се интересувате от история. Така нареченият от Вас „фундаментализъм“ се казва „ислям“. Ислямът се е появил 13 века преди англичаните да открият нефт в арабската пустиня.

Ислямът съществува от 7ми век насам и функционира като чумна зараза. Носи гнила миризма на смърт, тотална разруха, глад, бедност, страх, безкнижие и оглупяване – навсякъде, където се настани. Тази чума е тръгнала от Мека (психопатът мохамед е избълвал първите сури през 623 г.) отишла е в Медина, оттам е плъзнала по целия Арабски полуостров и Мала Азия, Персия (638 г.), Египет, паралелно Испания (711г.) и цяла Северна Африка (7-8ми век), после на изток в Азия (до Китай и Индия), после на запад в Асирия (8-9ти век) и Византия, целия Балканския полуостров, и през 16ти и 17ти век е занесла зловонието си пред портите на Виена.

Техните територии в момента са ислямски, арабски и тоталитарни държави - с две думи в момента са мръсни коптори, а са били цивилизовани държави.

04.02 2015 в 14:27

е, на това му се вика отговор!!!!!!