Quantcast

Външният ни министър предупреди за нова Студена война заради Русия

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2014 в 16:28 5537 11

Снимка МВнР

Даниел Митов.

Не е изключена опасността от започване на нова Студена война заради агресивните действия на Русия, заяви министър Даниел Митов в изказването си на официалното откриване на Годишната конференция по сигурността в София. Организатори на събитието са Българската академия на науките и Софийският форум за сигурност.

Агресията на Руската федерация в Украйна, погазването на международното право, преначертаването на картата на Европа в XXI век, генерирането на нови замразени конфликти, всичко това е директна провокация срещу европейските и евроатлантическите ценности. Налагането на геостратегически избор на суверенна страна е недопустим акт според нормите на съвременните международни отношения. Не е изключена опасност и от започването на нова Студена война. България като член на ЕС и НАТО, трябва да развие ясно разбиране за политическите процеси, а икономическата, енергийната и друга обвързаност на страната ни не следва да препятства взимането на важни стратегически решения. В настоящата криза зачитането на международните норми и принципи е от първостепенно значение, заяви Митов, цитиран от БНР.

От една страна, на изток в Украйна руските агресивни действия правят опит да се пренапишат международните правила и да се създаде сфера на влияние. От друга страна, на юг действат екстремистки групировки, които използват брутално насилие, за да отстояват властта си в териториите, които са под техен контрол, посочи външният министър.

Даниел Митов акцентира и върху сериозната и непосредствена заплаха за сигурността на Алианса, която произтича от разрастването на конфликтите в Близкия изток и Северна Африка.

Независимо от многобройните предизвикателства, пред които сме изправени, вярата в споделените ценности като индивидуална свобода, демокрация, права на човека и върховенство на закона трябва да бъде запазена, заяви в заключение външният министър. Като част от една общност от либерални демокрации, ние трябва да предприемем смели стъпки и ефективна политика, която да позволи успешното ни адаптиране към променената геостратегическа среда, допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2014 в 00:59

Ах, колко гениално! Благодаря на мин. Митов, че ми отвори очите! Ще си купя дебела ватенка, ушанка и много чай за рома. Аз се чудех как някакви си там Бжежински, Кисинджър и Горбачов какви ги дрънкат, а те получили просветление от Нашето момче.

14.11 2014 в 00:13

Рубладжийчета,не се нервите а си пуснете рассейска телепередача!Нема значение каква е!Ще видите смелите рассеяни,как залягат и се посират от страх,когато покрай тях прелита украински танк и ги пуца на поражение!!Ха-ха,ще видите още и как мазна тетка крещи ,безплатний хлееб!Ха-хаах,скоро няма да има никакъв,щото украинците ще ви спрат и тока и газта и кинтите!Тва е,няма пенции ,няма и хлеб!!Путьо нема кинти,а пък и руската зима ги връхлетя,и се чудят къде да се покрият!Хаххах

13.11 2014 в 22:13

Пак еврогейско-педероатлантически ДВОЙНИ СТАНДАРТИ. Агресията на ФАЩ в Ирак, Югославия и Афганистан е много ПО-ГОЛЯМА от мнимата руска инвазия в Украйна.

Ако говорим за "погазването на международното право, "преначертаването картата на Европа", къде отива разкъсването на Югославия и създаването на Косово? Това не влиза ли в "преначертаването картата на Европа"?

Или Четвъртия хилядолетен Райх му е позволено да агресира срещу суверенни държави на хиляди километри от ФАЩ, а Россия не може да защити своите съотечественици от терора на евромайданската профашистка превратаджийска хунта в Киев, насъсквана от западняците?

13.11 2014 в 19:33

Мисля, че Даниел Митов е едно от най-добрите попадения в правителството. Не знам колегите му и особено Един от тях какво мислят. Май на някой не им е много кеф, ама няма как...

13.11 2014 в 19:18

обезумелият монголоид хуйло трябва да се спре !!!

13.11 2014 в 18:34

На първа линия във войната ще са Плевнелиев и Митов демократите.

13.11 2014 в 18:12

https://www.youtube.com/watch?v=bUNGiz8Bi8Q :)

13.11 2014 в 17:54

Ако болното руско общество можеше да осъзнае ,че путлер и компания го свеждат до ролята на планктон за свои нужди и без да им мигне окото ще го превърнат (както това правят в Украйна) в пушечно месо,че докато глад и бедност вилнеят сред пияндурите , кликата на путя печели от контрабандата,; просто ще го обесят на първия клон и ще го оставят на мухите..Ще видите скоро, когато станат известни данните за авоарите на путлер и сие по света..какви красиви клипчета ще гледаме..Търпението винаги има край,лъжите ще лъснат ,а гладът е по-силен от тока както се знае...Нашата позиция трябва да бъде проатлантическа и принципна.Това е толкова естествено ,че не се нуждае от аргументация.

13.11 2014 в 17:48

Студена, студена....руските момчета, които ги пращат да мрат по границата хич не им е студено....е поне не и до последните няколко мига.


Грозна история.

Надявам се руснаците да се окопитят и да разкарат Путлер или поне да не му позволят да направи още големи глупости.

Само наивните може да си мислят, че войната е по-ползотворна от търговията.