Валери Симеонов тръгва на проверки за шума по зимните курорти

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2017 в 13:29 4709 4

Валери Симеонов тръгва на проверки за шума по зимните курорти

Снимка БГНЕС, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че смята да прави проверки за шума в зимните курорти, както правеше и в летните. Пред медии той анонсира, че ще бъдат прокарани законови промени за по-ефикасното справяне с проблемите с шума по зимните курорти. 

Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване, съобщава bTV.

Днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени, освен тези за шума, вицепремиерът изтъкна и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма. Според Симеонов те са "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм", както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията ѝ.

Вицепремиерът посочи, че подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото нямало сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти.

Валери Симеонов изтъкна, че след консултации тези промени бързо ще бъдат внесени в НС, като целта е поне част от нормативните изменения да започнат да действат от тази зима.

На въпрос във връзка с проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът заяви, че не е приемливо този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и проверки, защото това създава "рискове от репресии за неудобните".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

4

aviatora

03.11 2017 в 05:55

Зобравих да ти кажа, че скоро цялата нация ще ти изсере на главата, купво мръсна

13355

3

aviatora

03.11 2017 в 05:53

Простак нещастен! На народа му се дройфа от тебе, простако нещасте. Серем ти на простата и алчна тиква, боклуко уродясал

13409

2

мнение от IP

02.11 2017 в 14:06

Смазвайте си ските, бе хора.. И какъв е този шум на станцията на влека като пускате паничките изведнъж.

2947

1

theprofet

02.11 2017 в 13:49

Жалък... клоун.