В последния момент: Христо Иванов повежда листата в Търново заради Пеевски

OFFNews 12 октомври 2021 в 09:50 4325 1

"Наложи се да направим промяна в листата във Велико Търново и аз ще бъда водач, защото разбрахме, че Делян Пеевски ще е водач тук. Това ще е символната битка на изборите", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

"Това е конституционната столица на България. Пеевски е олицетворение на модела, който подменя конституционализма с корупция и задкулисие", коментира той. 

Според него това, че Пеевски е номиниран от ДПС, показва намерението на движението да премине към нещо "като терористична акция срещу българската демокрация". 

"ДПС е признато в ъгъла. Вадейки Пеевски на преден план, те му осигуряват от една страна възможност да получи имунитет, а от друга - заплашват всички, срещу които той има компромати в прокуратурата, съдилищата, в бизнеса, че ако посмеят да се увлекат от идеята за промени, той е тук и може да проговори", заяви той. 

По думите му от "Демократична България" ще поканят Пеевски на дебат. 

"Това, че някой е решил, понеже не е станал кандидат за депутат, да каже, че демокрацията е в опасност, не бива да го превръщаме в новина. Същевременно проблем има и ще го решим", каза той относно критиките от Методи Лалов към него. 

Иванов обясни, че е съгласен да има повече млади хора в листите, но това е "въпрос на кариерно развитие". Листите са ни добри, каза още той. 

На въпрос към Калоян Янков защо се е отказал от водаческото място в Търново, той отговори, че е чест лидерът на формацията да е водач. "Пеевски олицетворява задкулисието. Част съм от листата, независимо на кое място", обясни той. По думите му първото място не е даденост и за него няма абонамент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!