В депутатски спор за самолетите: 'Политиците започнаха да си сменят пола'

OFFNews 30 май 2018 в 11:10 2509 0

"Воля" и "Обединените патриоти" си размениха остри реплики по време на днешното пленарно заседание. Поводът беше искането на Веселин Марешки да бъде наложен мораториум въхру сделките за модернизация на армията.

Лидерът на "Воля" отново обясни, че с купуването на "няколко самолета ще бъдат откраднати за ден 6 млн. лева и то само с един подпис". Марешки заяви, че модернизацията на армията трябва да бъде спряна, докато "не се оправят всички проблеми в държавата".

България е изправена пред грабеж в пъти по-голям от този, който не сме се излекували - КТБ. Такъв грабеж може да бъде направен само от глупост, от страх или от корупция. Не мисля, че министър Красимир Каракачанов е глупак, остава страхът или корупцията", каза той. 

В отговор "Обединените патриоти", от чиято квота Каракачанов е министър и вицепремиер, обявиха, че Марешки е артист, който се опитва да прави "доста пируети в политиеското пространсто".

"Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми", каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов, подчертавайки, че мотернизацията на армията е била част от предизборните обещания на "Воля".

Според Веселинов умишлено се пренебрегват "усилията на настоящото правителство и в частност на вицепремиера Красимир Каракачанов".

"Въпросът за превъоръжаването е въпрос за национална сигурност и на национална чест. Не е играчка самолетът, не е играчка фрегатата, това е гаранция, че всички здравни и прочее права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната", каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !