Quantcast

Увеличението на заплатите в МВР остава 15%

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2020 в 16:47 1076 1

Не сме се разбрали за заплатите, а представихме настоящата ситуация - това, което МВР е заявило като бюджет, разговорите, които се водят във финансовото министерство и с народни представители, така че да стигнем до 15% увеличение на основната заплата за всички служители на МВР. 

Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Христо Терзийски след края на съвета за социално партньорство.

"На този етап казвам - 15% увеличение на основните заплати, което преизчисляване през допълнителни добавки и да кажем процент клас, за някои служители може би ще стигне до 20%. А в общо финансово изражение говорим за 231,5 млн. лева увеличение на бюджета в перо персонал", каза още той. 

По думите му ако ситуацията е добра, още в първия възможен момент може да се говори за увеличение на заплатите от 2021 г., което да е по-голямо от 15%.

"Обсъдихме, че през тази година са увеличени някои други финансови пера като време на разположение и нощен труд, не с много, но пак е в полза на всеки един служител, който работи на смени или е на разположение през нощта”, каза още министърът на вътрешните работи.

Служителите на МВР настояват обаче за 30-процентно увеличение, каквото е в 34 държавни администрации. Вече близо месец органите на реда излизат на протести в различни градове на страната, като към тях се присъединиха пожарникари, жандармеристи, гранични полицаи и др. 

Преди дни синдикални представители и служители на МВР разпънаха палатка пред Народното събрание в знак на протест срещу отношението на управляващите към труда на униформените.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5288

1

zuljin

19.11 2020 в 20:50

Ми що не се ориентират към тези други 34 администрации? Някой да ги е накарал насила да са полицаи?
Не стига, че не си вършат работата, рекетират редовно гражданите, ама и алчни за още...
Хайде това за несвършената работа идва от ръководството, ама с рекета и тормоза над граждани с цел лична финансова облага, к'во правим?