Турция няма взаимоотношения с терористични организации, каза Давутоглу

OFFNews 16 декември 2015 в 09:08 2010 7

Турция няма взаимоотношения с терористични организации, каза Давутоглу

Снимка БГНЕС, архив

Нанасят вреди на Турция повече от колкото на която и да е друга страна. „Даеш” са убили стотици турци в Уфа, Суруч и Анкара заради терористични нападения. И Турция извърши много операции срещу Даеш. Така че никой, нито Русия нито друг може да твърди, че Турция има скрити отношения с тази терористична организация.

Това каза в интервю за bTV премиерът на Турция Ахмет Давутоглу.

"Ние се борим срещу всякакъв тероризъм навсякъде по света, но за да се види кой купува петрол, те трябва да отидат в Дамаск и трябва да видят връзките между режима в Дамаск и „Даеш” относно търговията с петрол. И трябва да се види откъде сирийският режим получава петрол. Това е основният канал за ИДИЛ за тълговия с петрол", каза още той.

По думите му без да се разреши кризата в Сирия, бежанската вълна вероятно няма да спре. Според него трите милиарда евро, които Евросъюзът отпусна на Турция, са само част от по-сложен процес за уреждане на бежанската криза.

"Заедно с моя скъп колега Борисов се видяхме през октомври месец в Истанбул преди изборите и в Брюксел след изборите. За трети път се срещам с него в рамките на два месеца. Това показва важността на нашите отношения. След като посетих Кипър, Азербейджан... Това си е традиция. След като встъпи в длъжност, министър-председателят посещава тези страни. След това дойдох тук, за да покажа, че за нас България е важен съюзник и приятел. Дойдох тук, за да започнем нова ера за следващите четири години", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови