Тошко Йорданов: Днес е началото на края на този позор

Кристина Минчева 01 септември 2023 в 10:43 3844 3

Тошко Йорданов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Председателят на ИТН Тошко Йорданов

В първата си декларация от парламентарната трибуна председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов критикува управляващите и определи първия работен ден като "позорен". От изказването му стана ясно, че един от основните проблеми в новата пленарна сесия е провеждането на заседанията в партийния дом, а не в сградата на НС.

"Днес е един позорен ден, защото НС започва работа не в сградата на НС, а в централата на Българската комунистическа партия. Никой в тази страна на нарича тази сграда НС, а партиен дом, защото тя е точно това - партийният дом на БКП", каза Тошко Йорданов.

Той определи депутатите от ГЕРБ-СДС като бивши комунисти, а народните представители от ПП-ДБ като деца на бившите комунистически велможи на БКП, които заедно с БСП, "идеологическите наследници на комунистите", "се чувстват у дома си в тази сграда". 

Председателят на ИТН попита управляващите какво са направили до момента, като упрекна всички приети промени в Закона за домашното насилие, гласувания бюджет и желанието за промяна на Конституцията. 

"Днес е позорен ден, защото едно вредно НС започна отново да работи. Какво направихте досега? Приехте един нефелен закон за домашно насилие, който спешно преработихте и направихте още по-нефелен. Поне формулирахте интимната си връзка със законно определение. Приехте едни вредни поправки в НК и сега ще трябва пак да ги поправяте, приехте един ужасен бюджет и дадохте парите на българите в ръцете на един недомислен финансов министър, който докара страната до ръба на финансова криза", смята Тошко Йорданов.

Той обвини ГЕРБ заради това, че са допуснали ПП-ДБ в управлението, защото според него депутатите от "Продължаваме промяната-Демократична България" са "нагли, неморални, алчни, некадърни", а ГЕРБ са допуснали сглобката, заради тяхното "желание за власт". 

"Днес е един позорен ден, но от друга страна е началото на края на този позор", завърши декларацията си Тошко Йорданов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

814

3

emil kirilov

02.09 2023 в 20:39

Тодоре бе, ще се ******* от напъване!

22548

2

dolivo

01.09 2023 в 23:05

простак е Тошко Африкански

да оди да ремонтира НС по спешност, като иска по-бързо да му се случат нещата

318

1

Valioka

01.09 2023 в 12:44

А вие какво направихте когато бяхте във властта - предадохте коалиционните си партньори и целия български народ в едно изключително тежко време, защото не ви оставиха да крадете... Нещастници!...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика