"Топлофикация да отчита парното, фирмите имат оборот 10 млн. на година"

OFFNews 11 февруари 2016 в 08:38 3446 5

Снимка БНТ

Топлофикация-София трябва да се откаже изцяло от събирането на юристконсултски възнаграждения от клиентите на дружеството. 

Това заяви омбудсманът Мая Манолова по БНТ. Според нея плащането на съдебни разноски от гражданите е неоснователно обогатяване на компанията, тъй като те вече са включени в цената на топлоенергията. Така излиза, че плащаме два пъти, заяви Манолова. Тя ще настоява тази недължима от клиентите такса да бъде изцяло отменена. 

Председателят на СОС Елен Герджиков обяви вчера, че съветниците ще гласуват юридическите услуги при дело за неплатена сметка до 1000 лв. да не могат да надвишават нейния размер.

Ще изпратя писмо до всеки от общинските съветници в столицата и ще настоявам да гласуват по съвест - трябва ли да съществува такса, с която да се товарят столичани, или не. Крайно време е "Топлофикация" да каже дали е дружеството, което дава топлина в София, или е юристконсултска кантора, каза омбудсманът.

Манолова съобщи, че хората се оплакват и от работата на топлинните счетоводители. На практика фирмите за дялото разпределение сключват договор с Топлофикация, а цената я плаща клиентът. Тя зададе въпроса трябва ли да съществуват тези топлинни счетоводители. По думите й те реализират около 10 млн. лева оборот всяка година. и ако Топлофикация е в тежко състояние, нека да получава тези приходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови