Цветанов: Ще се съобразя с нашия лидер

Нели Чолашка 12 февруари 2014 в 12:00 4018 13

Цветан Цветанов

"Съгласен съм с това, което каза нашият лидер, че не трябва да се атакуват институциите, защото това е вредно за държавата." Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след откритата критика от Бойко Борисов, че обвинява, без да доказва. Поводът бяха твърденията на Цветанов, че Делян Пеевски оказва натиск над прокуратурата.

Днес Цветанов повтори, че обвиненията му са свързани със сигнал срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, на който главният прокурор не е обърнал внимание. Сигналът срещу Сарафов е подаден от ГДБОП за оказване на натиск и други престъпления. Повече не мога да кажа, защото става въпрос за класифицирана информация, оправда се зам.-председателят на ГЕРБ.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Цветанов даде доказателства за обвиненията си срещу Цацаров. Още вчера той обърна гръб на заместника си и го остави сам да се справя с атаките на Делян Пеевски.

Дали ще остане на ръководен пост в партията ще се реши на конгреса на ГЕРБ в неделя, уточни той.

Цветанов беше категоричен, че никога не е настоявал пред Цацаров да назначи съдия Ася Петрова за зам.-главен прокурор и обяви, че няма нищо вярно, в това което говори Делян Пеевски по негов адрес.

„Никога не съм си позволявал дори да взимам отношение по начина, по който беше проведен изборът за главен прокурор, за заместник-главни прокурори.

Смятам, че ако съм бил взел отношение, щях да говоря тогава за тази справка”, коментира още бившият вътрешен министър.

Според Цветанов бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и негови служители неслучайно са отранени и за тях се говори като за престъпници, а те отдали живота си на борбата с престъпността.

Той нападна настоящият вътрешен министър Цветлин Йовчев, че "унищожава и закрива МВР и го прави безплоден орган, който само ще обслужва олигархията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!