Борисов обърна гръб на Цветанов в спора му с Прокуратурата

Елица Мартинова 11 февруари 2014 в 14:47 5360 19

Цветан Цветанов и Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

Борисов "категорично осъди" начина, по който заместникът му Цветан Цветанов реагира в скандала около срещата му с депутата на ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров.

Той коментира днешното изявление на бившия вътрешен министър по Нова телевизия, в което Цветанов обясни, че Пеевски е доведен в кабинета му от главния прокурор и на срещата тримата си говорили по общи теми. По-рано днес и главният прокурор Сотир Цацаров реагира на интервюто, като каза, че няма да коментира "лични и други отношения" между Цветанов и Пеевски. 

Пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ подчерта категорично, че думите на Цветанов не съвпадат с позицията на ГЕРБ.

"Категорично осъждам политиката и начина, по който се води. Разбирам това, че след като има обвинения, той трябва да се защитава и да отговори на тези неща, но той говори като пряко засегнат от делата човек. Това не е позиция на партията, напротив - ГЕРБ винаги е била за това да се пазят институциите и да се оставят да работят на спокойствие", каза в кулоарите на парламента Борисов.

Попитан дали застава зад твърденията на заместника си, Борисов отговори: "Не, докато не ги докаже". Той посочи, че и отсрещната страна в спора не го е убедила в правотата си, но изтъкна, че вярва на институциите и на главния прокурор.

Експремиерът посочи, че не намира нищо нередно в това, че тримата са се срещали.

"Това, че те са били в кабинета на вътрешния министър, не е никакъв проблем, напротив - помня времето, когато бях главен секретар. Депутати от всички партии непрекъснато идваха да се срещат и с професионалното, и с политическото ръководство на МВР, това не е проблем", каза Борисов.

Попитан дали вярва, че Цветанов не е искал услуги от Делян Пеевски, Борисов отново бе лаконичен: "Това вече е между тях двамата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!