Цветанов: Не се страхувам, че мога да бъда осъден

OFFNews 06 април 2015 в 08:54 3910 5

"Не се страхувам, че мога да бъда осъден", заяви Цветан Цветанов пред Би Ти Ви. 

Първоначално депутатът и шеф на парламентарната група на ГЕРБ се опита да отклони въпросите на водещия, свързани с делата срещу него. 

Цветанов каза, че не знае на коя дата ВКС трябва да се произнесе по делото за отказа му да разпореди подслушване. "Преди това има толкова важни събития. Идва Великден, в сряда ставам на 50, вчера бях именник", каза Цветанов след като му бе припомнено, че датата е 17 април, а дотогава остават броени дни. 

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира внесения миналата седмица проект за промени в Закона за съдебната власт. Проектът беше внесен без знанието на правосъдния министър Христо Иванов. Цветанов категорично заяви, че това не е атака срещу Иванов и "това са поредните опити за внушения".

"Много висока" е оценката, която Цветанов сложи на правосъдния министър. 

По думите му ГЕРБ не се надпреварва с Иванов. „Надпреварване е, когато нямаш визия и стратегия”, заяви той и добави, че „съдебната система се нуждае от реформа”. „Това пише и в управленската програма на ГЕРБ, готвена повече от година - година и половина. Това законодателство не е надпревара, то кореспондира със съдебната реформа на министъра.”

Цветанов коментира и приетите на първо четене промени за правомощията на главния прокурор.

Той обясни, че нормите са съгласувани с финансовия министър и освен от ГЕРБ са били внесени с подписите на Патриотичния фронт, ДПС и Български демократичен център. Те са били подкрепени и от БСП след уговорка с Михаил Михов за промени между двете четения.

По думите на Цветанов е нужно законодателство, „което да не доведе до разграбването на държавата и да запазим суверенитета”

Зам.-председателят на ГЕРБ сподели и какви са стремежите на партията. "Към настоящия момент имаме 94 общински кмета, стремим се за над 100 общински кмета. Имаме 1601 общински съветници, стремим се за над 1601 общински съветници. Нека бъдат около 1700. "

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови