Цветанов: Борисов даде исторически пример на бъдещите поколения

В ГЕРБ са "за" задължителното гласуване

Нели Чолашка Последна промяна на 14 януари 2015 в 09:49 3564 8

Цветан Цветанов

Председателят на ГЕРБ (Бойко Борисов) даде исторически пример на бъдещите поколения как трябва да постъпва отговорният български гражданин във времена на криза.

Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов в реч от трибуната на Народното събрание в първия работен ден на депутатите за тази година.

"Въпреки всички опити за извиване на ръце и заплахи за мира в страната, председателят на ГЕРБ пое за втори път отговорността и риска да застане начело на правителство на малцинството. Направи го честно, без задкулисни договорки и с ясното съзнание, че залага бъдещето на ГЕРБ в името на България", прочете още Цветанов.

Той не пропусна да атакува БСП, като напомни, че всяко управление на БСП завършва с тежка финансова криза и катастрофа.

„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

По думите на Цветанов България започва 2015 г. много по-спокойно, по-стабилна и по-позитивно ориентирана, отколкото започна 2014 г.

"Изминалата година беше белязана от регрес, бедност, бедствия скандали, а лицето на България пред света се запомни с мащабните граждански протести. (...) Това беше резултата от безпринципната Тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака", чиято единствена идеологическа платформа бе желанието да унищожи политическа партия ГЕРБ.

Мъдростта на гражданите обаче взе връх и сложи прът в колелото на тази нелегитимна Тройна коалиция", обяви още Цветанов от трибуната на парламента.

А от своя страна, "отстъпвайки крачка назад от позицията си по множество въпроси", Борисов дал възможност на всяка партия в 43-тото Народно събрание да участва равноправно в процеса на формиране на новото правителство на "националното спасение".

Зам.-председателят на ГЕРБ обеща през тази година ГЕРБ успешно да приключи кризата с КТБ, да "продължи" съдебната реформа, да реформира сектора за сигурност - като върне ГДБОП в МВР, да върне старата форма на управление на Сметната палата.

"Социалната политика, образованието и здравеопазването също стават наш основен ангажимент", обяви Цветанов.

Хората на Бойко Борисов ще се борят с купения вот и гледат "извънредно сериозно" на въвеждането на задължително гласуване, уведоми Цветан Цветанов.

В края на речта той пожела на всички разум, търпение и толерантност.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 18:01

Имало още много червени боклуци в тази държава, синове и дъщери на партизани,ятаци , червени генерали,партийни секретари и темподобни,които не могат да се примирят,че тяхната е вече изпята. Боже, пази българия от хищните другари!

14.01 2015 в 12:47

Знаем знаем, без Дон Балон времето ще спре!
А защо още не е в затвора?

14.01 2015 в 11:49

А какво става с референдума за изборните правила? КОГА Е ТОЙ?

14.01 2015 в 11:29

Е тия започнаха новата година със старите си простотии.

14.01 2015 в 10:58

Тази мръсна Мутренска подметка защо не е в затвора?Народе,срамно е да те поучават престъпници,а ти да мълчиш и да пълниш гащите,но скоро няма да имаш и с какво да ги пълниш.

14.01 2015 в 10:48

хаххахахахахааха вие в тоя сайт ще ме скъсате от смях, просто сте трагикомични

Тази драсканица герберастка какво се явява?? Затворнически изповеди ли хаххаххах

Този нали трип пъти сра по медиите че ще си дава имунитета ..къде е???

И ако гробаря тиквон кратунов е пример..то значи аз лично ще се поискам тази държава да се закрие, а тъпаците гласували за тези престъпници гроб избити!!!

А по-големи измамници от рб се оказва, че няма....направо се скъсаха от "реформи"...герберастки подлоги. Но нормално реформаторския блок беше създаден от бб за да не загуби ценни проценти от неграмотната си рая

14.01 2015 в 10:37

ГЕРБ ли ще приключва кризата с КТБ, това не е ли работа на независимата уж от ГЕРБ институция български съд, тъй като за банката е поискана несъстоятелност, и на БНБ, която уж също е независима от ГЕРБ. А, др. Цветанов, с двегодишната специализация по право?Ф

14.01 2015 в 10:02

"Годината не започва с/със...."

Но започва с убийства, и това не е добре. Кога ли е било де...