Цветанов: Борисов даде исторически пример на бъдещите поколения

В ГЕРБ са "за" задължителното гласуване

Нели Чолашка 14 януари 2015 в 09:49 4327 8

Цветан Цветанов

Председателят на ГЕРБ (Бойко Борисов) даде исторически пример на бъдещите поколения как трябва да постъпва отговорният български гражданин във времена на криза.

Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов в реч от трибуната на Народното събрание в първия работен ден на депутатите за тази година.

"Въпреки всички опити за извиване на ръце и заплахи за мира в страната, председателят на ГЕРБ пое за втори път отговорността и риска да застане начело на правителство на малцинството. Направи го честно, без задкулисни договорки и с ясното съзнание, че залага бъдещето на ГЕРБ в името на България", прочете още Цветанов.

Той не пропусна да атакува БСП, като напомни, че всяко управление на БСП завършва с тежка финансова криза и катастрофа.

„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

По думите на Цветанов България започва 2015 г. много по-спокойно, по-стабилна и по-позитивно ориентирана, отколкото започна 2014 г.

"Изминалата година беше белязана от регрес, бедност, бедствия скандали, а лицето на България пред света се запомни с мащабните граждански протести. (...) Това беше резултата от безпринципната Тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака", чиято единствена идеологическа платформа бе желанието да унищожи политическа партия ГЕРБ.

Мъдростта на гражданите обаче взе връх и сложи прът в колелото на тази нелегитимна Тройна коалиция", обяви още Цветанов от трибуната на парламента.

А от своя страна, "отстъпвайки крачка назад от позицията си по множество въпроси", Борисов дал възможност на всяка партия в 43-тото Народно събрание да участва равноправно в процеса на формиране на новото правителство на "националното спасение".

Зам.-председателят на ГЕРБ обеща през тази година ГЕРБ успешно да приключи кризата с КТБ, да "продължи" съдебната реформа, да реформира сектора за сигурност - като върне ГДБОП в МВР, да върне старата форма на управление на Сметната палата.

"Социалната политика, образованието и здравеопазването също стават наш основен ангажимент", обяви Цветанов.

Хората на Бойко Борисов ще се борят с купения вот и гледат "извънредно сериозно" на въвеждането на задължително гласуване, уведоми Цветан Цветанов.

В края на речта той пожела на всички разум, търпение и толерантност.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews