Свърши 3-седмичната ваканция на депутатите

OFFNews 12 януари 2015 в 07:59 2139 1

След като по-голяма част от работещите и учениците се върнаха на работа и влязоха в класните стаи преди седмица, от тази седмица и депутатите се връщат на работа.

По правилник тяхната ваканция е до 10 януари. Първото пленарно заседание обаче ще е на 14 януари - сряда. Народните представители почиваха 24 дни (толкова стават до сряда).

От днес вероятно ще бъдат възобновени преговорите между коалиционните партньори за пенсионната система. Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова каза преди седмица пред БНТ, че ГЕРБ ще покани коалиционните партньори на кафе, за да изчистят противоречията.

Прокараните набързо промени в пенсионния модел от ГЕРБ с подкрепата на ДПС обтегнаха отношенията между партията на Бойко Борисов и Реформаторския блок. Те предвиждат национализация на парите за втора пенсия в частните пенсионни фондове.

В събота пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов заяви, че партньорите му трябва да го убедят в необходимостта от това, за да каже "да". Реформаторите ще трябва да убеждават и в необходимостта от постепенно увеличаване на възрастта за пенсиониране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!