Цецка Цачева: Ние сме в ситуация на свободно падане с препятствия

OFFNews 04 юни 2014 в 09:13 2069 11

Цецка Цачева

Снимка БГНЕС, архив

Цецка Цачева

"Държавата е в гърч. Трябват бързи действия за спасението ù. Това може да бъде постигнато по един единствен начин – оставка на този кабинет, бързи предсрочни избори, за да могат хората със своя глас да кажат и да посочат пътя, по който следва да се управлява държавата", заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева в интервю за БНТ.

Според нея "по този начин в момента ние сме в ситуацията на свободно падане с препятствия". Препятствията са препоръките и санкциите от страна на Европейската комисия, обясни Цачева.

Присъствието или отсъствието на депутатите от ГЕРБ от пленарната зала тя коментира по следния начин:

"Опозицията трябва да бъде в залата тогава, когато се провеждат дебати и тогава, когато стартира дебат по конкретен повод. Не е работа на опозицията да се регистрира, за да прави кворума на едно управление, което за нас е нелегитимно. Те са се събрали в името на властта, в името на консумацията на тази власт, без да има ясна програма, без да има ясни политики. И това е много видно от последните реплики, които идват от "Позитано 20". Те не говорят за програма на кабинета, те говорят, че този кабинет не бил достатъчно ляв".

„За нашите опоненти е ясно, че ГЕРБ са победителят и на изборите за членове на Европейския парламент. Това е поредна наша победа, респективно поредна загуба за отбора на нашите опоненти Коалиция за България, в частност БСП и най-вече за нейния лидер Сергей Станишев. Оттук нататък следва инат от страна на управляващите, които управляват, без да са спечелили избори и парламентарните през 2013 г., а една година по-късно българските граждани, избирателите на България дадоха ясен, категоричен знак, че това управление е неприемливо за страната. Следват препоръки, както се изказват на деликатен, дипломатичен, брюкселски език, от Европейската комисия и то препоръки в основните секторни политики“, категорична беше Цецка Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!