Цачева не изключи ББЦ като евентуален партньор на ГЕРБ

ОFFNews 29 май 2014 в 10:45 2625 7

Цецка Цачева

Снимка bTV

Цецка Цачева

Истинският, състоялият се вот на недоверие към управляващите беше на 25 май, в деня на изборите. Единствената логична дума след състоял се вот на недоверие е оставка.

Това заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева.

Въпреки че преди ден лидерът на „България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков се разграничи от ГЕРБ и посочи БСП като евентуален свой партньор в бъдещо управление на държавата, от партията на Бойко Борисов не изключиха коалиция в близко бъдеще. Цецка Цачева отговори уклончиво на въпроса дали партията би си сътрудничила с формацията на Бареков в един следващ кабинет:

„Българските избиратели са тези, които не ги изключват. Те безспорно са субект на политическата карта, имат вече двама евродепутати. Но именно те се разграничиха от нас – извървяха пътя от дясното в лявото”, посочи Цачева.

Според депутатката от ГЕРБ амбициите на Бареков показват, че „един министър-председател си търси държава, която да управлява”. „Това, че харесва БСП като бъдещ партньор, дава отговор на въпроса кой ни спретна Костинбродския сценарий миналата година”, допълни тя.

Още от деня на евровота насам лидерите на ГЕРБ и "България без цензура" дават противоречиви сигнали за евентуална съвместна работа в парламента. Въпреки взаимните нападки те все пак оставят вратичка за бъдещо сътрудничество и не отхвърлят категорично възможна коалиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови