"Целта не е златната ябълка, желанието ни беше юнаците да отрежат главата на ламята" (притча от Велислав Минеков)

Ружа Райчева 09 април 2021 в 15:07 8226 0

Снимка Личен архив

Проф. Минеков на протестна акция на "Отровното трио", лято 2020

Проф. Велислав Минеков беше част от "Отровното трио", но в края на миналата година публично напусна формацията заради нежелание да участва в създаването на политическа партия. Професорът публикува в профила си във Фейсбук следния текст, който препечатваме:

"Целта не е златната ябълка, желанието ни беше юнаците да отрежат главата на ламята. Ябълката, с нейното витаминозно съдържание, остава на дървото, ламята лежи тежко ранена, а юнаците се колебаят как да заобиколят ранения звяр и да стигнат до заветната цел. Три дни яли, пили и се веселили, ламята оздравяла и побесняла в желанието си за мъст и власт.

Тук приказката няма щастлив край. Единият храбрец приел да бъде на служба при ламята, то и без друго ламята винаги ще бъде господар. Вторият се прибрал посърнал у дома и обещал на своите съселяни да пробва пак. Третият заминал на гурбет, отчаян от липсата на жертвоготовни юнаци.

Поуката от приказката.

Единственото и правилно решение на партиите и коалициите от опозицията е ясен отказ от какъвто и да било кабинет, отказ от мандат и нови избори. Ще има достатъчно време за бърза промяна на изборния закон, дистанционно гласуване, видеонаблюдение и машинно гласуване за всички.

Ще има несъгласни. Това са тези, които похарчиха огромни средства, за да попаднат сред избраните. Други, взели кредит за кампания, ще останат длъжници. Обещалите услуги и благоденствие ще се превърнат в лъжци. Впрочем, цялата спомената група, потънала в надежди за благоденствие, можем да определим като предатели по отношение на основната цел – премахване на управляващата мафия.

Кошмарът в главата на управляващия падишах е служебното правителство. Това краткосрочно явление ще бъде отговорно и заето с единствената цел – честни, законни избори. Резултатът за победителите ще бъде удвоен и решаващ.

Нужен е кураж и търпение.

Есента ще бъде нашата пролет.

ВМ

/Единствен член на „Партия на протеста“ и неин председател, останал без пожелано парламентарно присъствие или коалиционно съвкупление/"

Оригиналното заглавие на проф. Велислав Минеков е "Приказка за трите партии на юнаците и червенобузата им посърнала тъща".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!