Цачева за оставката си: Борисов не ми е оказвал натиск, не желая името ми да му тежи

OFFNews 23 март 2019 в 14:38 3705 5

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Цецка Цачева

Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи.

Това заяви пред агенция Фокус в Стара Загора Цецка Цачева, която тази сутрин подаде оставка  от поста министър на правосъдието.

Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя, каза Цачева.

Така се носи отговорност - според мен. Натиск върху мен категорично не е имало от страна на премиера. Отношенията ни са коректни. Проведохме спокоен разговор тази сутрин, но при така създалата се ситуация, когато вървят проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си, категорична е тя.

Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, коментира  министърът на правосъдието в оставка.

Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт, каза Цецка Цачева.

Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел, добави тя.

Едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск - до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Докато вървят проверките, няма да коментирам повече, заяви още Цецка Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

4

Новак

24.03 2019 в 06:22

Толкова са глупави, че даже и като подават оставки плещят едни и същи глупости. И винаги “да не са в тежест на лидера си”. ГЕРБ не се държи като партия, а като съзаклятническа шайка верни само на вожда. И тъй като вожда е тъп като галош всички други са негово подобие.
И тази шайка определя живота ми и този на моите деца. Е, такова падение и по времето на комунизма не сме преживявали.

6145

3

kokoten

24.03 2019 в 04:27

...крадеш,а после "така се носи отговорност"...каква нищета,Боже...

8931

1

AnderXale

23.03 2019 в 15:34

На високоморалната майка на нацията не е оказван натиск и сама си подала оставката. На кумицата на Цицерон е поискана оставката и тя си я подала. Самият Цицерон продължава да харчи държавни пари и да обикаля по света и у нас. А Веждичката ни сме го чули, ни видели. Интересно... Сега въпросът е в кои банки, на ръководни позиции, че бъдат назначени "ощетените" високоморалисти.