Цачева подава оставка като министър на правосъдието заради скандала с апартамента

OFFNews 23 март 2019 в 11:23 11569 10

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Цецка Цачева

Министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка заради купения от нея луксозен апартамент в столичния квартал "Изток".

Цачева е разговаряла рано сутринта днес с премиера Борисов. Тя сама е изявила желание да напусне правителството.

"Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството" - гласи съобщението на правителствената пресслужба, пристигнало в 14:00 ч.

Категорично премиерът не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи. Отношенията ни са коректни. Проведохме спокоен разговор тази сутрин, но при така създалата се ситуация, когато вървят проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си, заяви в Стара Загора Цецка Цачева.

Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт, каза министърът на правосъдието в оставка.

Реакциите

Управляващата коалиция е стабилна и Обединените патриоти нямат претенции и желание да имат министър на правосъдието. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и депутат Юлиан Ангелов по повод подадената днес оставка на Цачева.

Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че госпожа Цачева знае какво прави. Какви ще са аргументите за оставката, които ще изтъкне Цачева, не е толкова важно. По важно е какви аргументи ще изтъкне партия ГЕРБ. Дали ще има други оставки, предстои да разберем, коментира пред bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

Оставката на Цачева е добър повод за премиера Борисов да направи по-голям ремонт на кабинета. И то в посока правителството да заработи много по-ефективно по дневния ред на хората - доходи, здравеопазване, образование, демографска криза, справяне с битовата престъпност - проблеми, които вълнуват българите ежедневно, коментира зам.-председателят на НС и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

7

kokoten

23.03 2019 в 14:42

...колко тъпо...тази лелка съсипа държавата заради един апартамент...оня с многото апартаменти още по-зле - съсипа толкова много хора,окраде де що можа и накрая иска извинения....каква наглост,ама няма как,Мутрата ще го остави,щото знае ли се какви ще ги дроби после тоя....народе,докато избираш подобни боклуци,така ще да е,даже Костов и сие не крадяха толкова....

6774

6

ЛАФЪРДИЕВ

23.03 2019 в 14:32

МОРАЛЕН акт за НЕМОРАЛНА постъпка.. Ей туй кат го засричат НЕМОРАЛНИТЕ:
от клекшопа на Раковска и от ВИТИЗ ( за самолета на Луфтханза да не отваряме дума, че много морално и в чужбина са изложихме);
с новите българи от трафопоста в Кюстендилко селце;
с НЕ законния втори етаж на морската си хасиенда и т.н.

Нищо по МОРАЛНО от туй НЕМОРАЛНО не може да има..

8931

5

AnderXale

23.03 2019 в 14:14

Отново се опитват да ни замажат очите. Защо само тя подава оставка, а най - облагодетелстваният, лицето с вип асансьора, иска извинения и пътува за Щатите? Няма такова дебелоочие!

20696

4

Новак

23.03 2019 в 12:26

Сега като потекат едни лиготии от сорта - това е високо морален акт, да не се хвърля сянка върху чистотата на ГЕРБ и лично върху Него, запазва си достойнството, ще си изчисти името и т.н и т.н.
Това чучело изобщо не трябваше да е министър - като толкова си я харесва, Тиквун да я беше оставил само да му пее за цъфналия гербер.
Отвратителна , проста и нагла шайка некадърници - това ни управлява вече 10 години.

12262

3

ivan bikov

23.03 2019 в 12:07

Поне нема да е бездомна

17156

1

aviatora

23.03 2019 в 11:48

ОСТАВКА И РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЦЯЛАТА ОГРАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ГЕРБ!!!