Quantcast

Таско Ерменков: Правителството беше подчинено на хора с бизнес интереси

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2014 в 08:36 3403 7

Таско Ерменков

Имало ли е правителство, което досега да не е било обвързано. Нашето правителство имаше зависимости от кръгове, свързани с банкови системи, медийни империи. Беше подчинено на хора с бизнес интереси.

Това каза пред bTV депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков. Той беше един от осемте депутати, които гласуваха против оставката на кабинета на Пламен Орешарски.

Той обясни, че е имало хора, които са гласували оставката на правителството само, защото парламентът не отговаря на капацитета на кабинета. „Това беше една агония. Правителството няма никаква вина, че БСП не се представи добре на изборите. Ние бяхме мандатоносителя, но за една година това правителство направи толкова социални мерки, колкото нито едно правителство за цял мандат“, каза Ерменков.

По думите му депутатите на БСП са правили компромиси в името на една стабилна държава. „Често пъти решенията, които вземахме в парламента, бяха някак си спонтанни, а не толкова добре аргументирани. Не бих рекъл, че правителството е обслужвало интереси на някаква стойност, имаше по-скоро непрозрачна политика при взимане на решения“, обясни червеният депутат.

Според него правителството на Орешарски е вършило работата си, имало е грешки, но „само, който не работи не греши“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2014 в 08:56

3apomnete to3i hubavez VINOVEN 3A PROVALITE V ENERGETIKATA >AEZ BELENE ,UJEN POTOK!!!! Kade e mekata kitka Yavorka K oymdjieva???!!!

25.07 2014 в 11:39

Поименно, Ерменков, поименно!
Кои са хората с бизнес интереси, които ви дърпаха конците и унищожиха държавата?

25.07 2014 в 11:17

Защо чак сега си признавате? нима до сега това не ви беше известнор или увлечени в лапането го пропускахте?

25.07 2014 в 10:10

Сега всички червенотиквеновчета като че ли проглеждат. Досега сигурно са били на Марс и не са гласували подкрепа нито на това правителство, нито на техния лидер. А той взе, че се спаси в Брюксел и ги (ни) остави тук да му сърбаме попарата.

25.07 2014 в 09:55

Заем след заем и опити да откраднете колкото повече може за краткото време на царуване. Това е истината и малко прах в очите на хората. Резултатът: Взети нови кредити за над 4 млрд. за една година управление. Намалели приходи в бюджета - т.е. слаба събираемост /корупци, контрабанда, некадърност,увеличена дял на сива икономика/ и намаляло производство. Разнебитена финансова стабилност. Намалял кредитен рейтинг на държавата. Липса на доверие в институциите, като такива. И много прах в очите на потенциални избиратели - малцинства, пенсионери, неграмотни и слабограмотни, аутсайдери.

25.07 2014 в 08:47

Абе какви ги говори този.Какви социални мерки. Просто едно планомерно крадене, беше гарнирано с подхвърляне на някакви трохи на най-бедните с надеждата да ги спечелят на тяхна страна. Това допълнително натоварваше финансово, защото без реформи раздаването на каквито и да е пари е пагубно.Сле закономерния срив не спират да бръщолевят за някакви социалности, енергийни проекти и повече. За мен за дълги години трябва да забравим за каквито и да е потоци,Беленета и прочее енергийни авантюри. Предстои тежка,брутална, болезнена здравна и пенсионна реформа,ако искаме хората въобще да плащат пари за пенсия и здраве, вместо тотално да скрият вноските си и да се оправят кой както намери,както и рд институционални реформи.25.07 2014 в 08:44

я ми ги изброй тези "толкова социални мерки, колкото нито едно правителство за цял мандат" бе, посерко? Иначе викаше "като сте толкова ербап защо не ви мина вота на недоверие". Сега като мина няколко месеца по-късно защо не се завреш в миша дупка? Знам - защото такива неща като достойнство си ги чувал само, но не знаеш какво е да го имаш.