Таско Ерменков: Правителството беше подчинено на хора с бизнес интереси

OFFNews 25 юли 2014 в 08:36 3805 7

Таско Ерменков

Имало ли е правителство, което досега да не е било обвързано. Нашето правителство имаше зависимости от кръгове, свързани с банкови системи, медийни империи. Беше подчинено на хора с бизнес интереси.

Това каза пред bTV депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков. Той беше един от осемте депутати, които гласуваха против оставката на кабинета на Пламен Орешарски.

Той обясни, че е имало хора, които са гласували оставката на правителството само, защото парламентът не отговаря на капацитета на кабинета. „Това беше една агония. Правителството няма никаква вина, че БСП не се представи добре на изборите. Ние бяхме мандатоносителя, но за една година това правителство направи толкова социални мерки, колкото нито едно правителство за цял мандат“, каза Ерменков.

По думите му депутатите на БСП са правили компромиси в името на една стабилна държава. „Често пъти решенията, които вземахме в парламента, бяха някак си спонтанни, а не толкова добре аргументирани. Не бих рекъл, че правителството е обслужвало интереси на някаква стойност, имаше по-скоро непрозрачна политика при взимане на решения“, обясни червеният депутат.

Според него правителството на Орешарски е вършило работата си, имало е грешки, но „само, който не работи не греши“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови