Свиленски: 60 милиона лева на Божков – това кара управляващите да не облагат хазарта така, както трябва

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2020 в 20:09 4581 0

Георги Свиленски

„Преди четири години, като народен представител, попитах министъра на финансите кога ще изпълни Закона за хазарта, в който е казано, че Министерски съвет трябва да разработи стратегия за облагане на хазартните игри и да предложи нов закон на Народното събрание. Това е част от всичко, което се случва около скандала с Божков – ГЕРБ и Менда Стоянова приемат поправките през 2014 г., цяла година след това не правят нищо по законодателството, а г-н Горанов през 2016 г. ми отговори, че законът е готов, написан и трябва да влезе в Народното събрание, но и до днес не е внесен“.

Това разказа пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Според него същественият въпрос е какво кара Горанов и Министерски съвет да оставят този закон на трупчета в Министерството на финансите и той да не влиза в парламента.

„Отговорът на този въпрос го дава Васил Божков – 60 млн. лв. Това кара управляващите да не пишат нови закони и да не облагат хазарта така, както трябва“, категоричен е Свиленски.

„Защо когато БСП постави въпроса за отговорността на министъра на финасите и премиера, веднага от ГЕРБ искат анкетна комисия и за прехода?", попита социалистът.

Той твърди, че когато преди няколко месеца отново е бил повдигнат въпросът да бъде разгледана приватизацията назад във времето, от БСП са били категорични, че трябва да бъде разгледан целият преход.

„Нашето предложение за анкетна комисия е да видим връзките на Борисов и Горанов, пиарът на Министерски съвет и на всички други с Божков. Нека тази комисия да разследва това и да бъдат разпитани всички лица от списъка на Божков“, каза още Свиленски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !