Страхил Ангелов: Не подкрепям Асад, той трябва да се оттегли

OFFNews 22 януари 2014 в 08:06 2542 0

Страхил Ангелов. Снимка: БНТ
Страхил Ангелов. Снимка: БНТ

Депутатът от БСП Страхил Ангелов е бил в сирийската столица Дамаск, за да се запознае със ситуацията в страна и да обсъди проблема с бежанската вълна. 

Това каза депутатът от БСП в ефира на БНТ. За пореден път Ангелов отрече да е бил оторизиран за разговорите в Дамаск и обяви, че ако дължи обяснение за посещението си там, то ще бъде само пред избирателите. 

Страхил Ангелов се завърна в София снощи. Той отрече да е заемал позиция и коментира, че информацията за срещите му в Дамаск е била силно изкривена.

От левицата също очакват да изслушат обясненията на Ангелов като коментираха, че най-вероятно ще се стигне до наказание.

До никакво наказание няма да се стигне, коментира обаче Ангелов пред БНР. Той отрече и слуховете, че може да напусне парламентарната фрупа на БСП.

В един конфликт винаги има поне 2 страни. В Сирия в момента са 3, но това дори не се знае у нас. Какъв председател на Групата за приятелство със Сирия съм, ако не съм ходил там и нямам информация от първа ръка какво се случва в Сирия, риторично запита Ангелов.

"Никой не ме е питал за позиция, аз не мога да подкрепям никой, не гласувам в Сирия. Изводът от това, което видях - президентът Башар Асад трябва да се оттегли. В противен случай мир там няма да има", коментира Ангелов.  

Той обясни, че разходите му за пътуването са около 1000 лв - 360 евро струва билета и 300 долара е сметката му в хотела. "Защо, като народен представител не мога да отделя 1000 лв. да посетя Сирия ли?", каза Ангелов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови