Илчев: Окупаторите са с психологията на двегодишни деца

Елица Мартинова 25 януари 2014 в 10:43 1748 33

Иван Илчев
Иван Илчев

"Всичките им аргументи подскачат като гумени топчета. Имат психологията на сина ми, който беше двегодишен и тропаше с крак, защото искаше играчка. Цялата работа е чист шантаж, тези хора стоят на топло в протеста си, макар че дори се опитваха да правят сравнения с Украйна".

Това заяви в предаването "Животът и други неща" на БНТ проф. Иван Илчев - ректор на Софийския университет, който от тази нощ отново е под окупация.

Илчев заяви, че снощи в сградата на СУ са останали около 30 души, като само половината от тях са били студенти, а останалите - "всякакви".

"Архитект, жена на 41 г., някой от тези дежурните протестъри, от блогърите се е мотал. Това в никакъв случай не е протест на студентите от СУ", описа ситуацията ректорът.

По думите му, ако при предишната окупация е имало съмнение дали някой стои зад студентите, то сега вече е сигурно.

"Зад тези студенти вече някой стои. Докато преди имаше известни съмнения, сега определено може да се каже, че зад тях има някой, който иска напрежение", посочи Илчев.

Проф. Илчев обясни, че е разговарял с трима от протестиращите и се е опитал да ги убеди да свалят окупацията. По думите му в момента в сградата на СУ има не повече от 7-8 души.

Той коментира, че те нарушават учебния процес в Ректората.

"Днес се провалят изпити на студенти, за които те са се готвили, почнаха занятия на задочниците, които идват от цяла България и с огромен зор взимат отпуска от работодателите си, за да могат да се учат. Започват и се провалят лекции на студентите от "Еразъм", изброи Илчев и допълни: "Няма да допуснем десет души да шантажират 25 000".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки