Илчев: Окупаторите са с психологията на двегодишни деца

Елица Мартинова Последна промяна на 25 януари 2014 в 10:43 1039 33

Иван Илчев
Иван Илчев

"Всичките им аргументи подскачат като гумени топчета. Имат психологията на сина ми, който беше двегодишен и тропаше с крак, защото искаше играчка. Цялата работа е чист шантаж, тези хора стоят на топло в протеста си, макар че дори се опитваха да правят сравнения с Украйна".

Това заяви в предаването "Животът и други неща" на БНТ проф. Иван Илчев - ректор на Софийския университет, който от тази нощ отново е под окупация.

Илчев заяви, че снощи в сградата на СУ са останали около 30 души, като само половината от тях са били студенти, а останалите - "всякакви".

"Архитект, жена на 41 г., някой от тези дежурните протестъри, от блогърите се е мотал. Това в никакъв случай не е протест на студентите от СУ", описа ситуацията ректорът.

По думите му, ако при предишната окупация е имало съмнение дали някой стои зад студентите, то сега вече е сигурно.

"Зад тези студенти вече някой стои. Докато преди имаше известни съмнения, сега определено може да се каже, че зад тях има някой, който иска напрежение", посочи Илчев.

Проф. Илчев обясни, че е разговарял с трима от протестиращите и се е опитал да ги убеди да свалят окупацията. По думите му в момента в сградата на СУ има не повече от 7-8 души.

Той коментира, че те нарушават учебния процес в Ректората.

"Днес се провалят изпити на студенти, за които те са се готвили, почнаха занятия на задочниците, които идват от цяла България и с огромен зор взимат отпуска от работодателите си, за да могат да се учат. Започват и се провалят лекции на студентите от "Еразъм", изброи Илчев и допълни: "Няма да допуснем десет души да шантажират 25 000".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2014 в 03:54

До 25 - spirit, стегни се бе.

26.01 2014 в 19:31

STV, ОТ ПРОФЕСОР - ТОЛКОВА!!! Вероятно, като знае какъв професор е, го е страх да ходи на лекар!В БГ всичко е менте, професорите тоже!!

26.01 2014 в 13:20

не виждате бащиното отношение на професора и желанието му , не тези овчари да водят повереното му стадо , иначе всички сте в б-АТАКА с тези овчари

26.01 2014 в 11:45

Професор, а казва "психология" вместо "психика", не е редно, май...

26.01 2014 в 00:48

"Няма да допуснем десет души да шантажират 25 000" - kaзва Илчев. Но на практика - всичко, което се случва в страната ни, зависи от трима човека. А ние сме няколко милиона. Е, щом може трима човека да шантажират милиони, защо да не може десетина души да шантажират хиляди...

26.01 2014 в 00:46

"Няма да допуснем десет души да шантажират 25 000" - kaзва Илчев. Но на практика - всичко, което се случва в страната ни, зависи от трима човека. А ние сме няколко милиона. Е, щом може трима човека да шантажират милиони, защо да не може десетина души да шантажират хиляди...

25.01 2014 в 20:40

Като гледам цъкането на минусчета/плюсчета червените тролчета в нито един сайт не надвишават 20 човека, но пък вдигат шум за 200...

25.01 2014 в 16:56

свидетели сме на лицемерно и преднамерено изваждане не на думи ,а на СЪБИТИЯ ИЗВЪН КОНТЕКСТА.добре ТАМ политическата дейност е забранена.и дотук ли,закърнял и охранен комундел ,Илчев.достойнството ти на грешно заемащ ректорството, в това огнище на българската култура изисква, да възроптаеш заедно с тях ида заявиш заедно с тях ,че за тях живот няма днес и в бъдеще,защото политическата пасмина на която и ти слугуваш им открадна бъдещето.а знаеш ли ,че много от тях не създават семейства от мизерия и страх,че не могат да осигурят децата си и не дай боже може би никога няма да се осмелят.не ми набутвай преосигурения си син в тази картина.тъмен политически субект няма място в Алма Матер!

25.01 2014 в 16:43

Този чу, че му искат и на него главата и веднага рипна като ощипана мома :)

А иначе ми е тъжно, че само една шепа студенти имат смелостта да кажат, че "Станишев е гол".
Голямата част от народа ни не иска свобода и нормалност. Свикнал е да го управляват скандално. И дори не говоря непременно за сегашната власт, а за отношението към властта през целия преход.

25.01 2014 в 16:42

Абсолютно недопустимо е така да се окупира СУ! В него освен студенти има и хора, които си изкарват хляба там. Ако не си получат заплатите... какво правим. На някого парите му трябвят не да живее, а да ОЖИВЕЕ!!! АНАРХИЯ!