Станишев: Резултатът от евровота няма да доведе до предсрочни избори

OFFNews 03 май 2014 в 11:16 5893 17

Сергей Станишев

Резултатът от евроизборите няма да бъде повод за предсрочни парламентарни избори. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV.

На въпроса кой момент в управлението на страната е бил най-критичен и го е накарал да иска да се откаже, Станишев посочи, че не е имал намерение да се отказва, но е имало моменти, в които се е чудил дали си заслужава.

Винаги съм си казвал „Да, заслужава си“. Най-тежкият момент беше в края на юли, когато стана инцидентът с „белия автобус“. С тази агресия, тези ударни групи се пристъпи една граница на ненасилие, подчерта Станишев.

Оградите на парламента ще останат, защото с намаляването на масовостта на протестите, те вече са от „организирани групи от нашия основен опонент, който за властта е готов на всичко“, каза Станишев.

В момента няма основания за никакви рокади в кабинета. Всички министри са добри експерти, това не е кабинет, събиран по бензиностанции и кръстовища, каквито случаи имаше, допълни Сергей Станишев, като посочи, че иска да види от кабинета по-голяма политичност.

По повод появилите се слухове за предстояща смяна на здравния министър Таня Андреева, лидерът на БСП коментира, че за първи път чува подобен слух и че Андреева върши добре работата си – взела е мерки за стабилизиране на системата на спешната помощ и е възстановила липсващия диалог в системата.

По повод обвиненията за това, че ДПС командва държавата, Станишев е категоричен, че само човек, който не разбира от управление, може да твърди това.

На въпроса как има коалиция без коалиционно споразумение, Станишев отговори, че наскоро е прочел коалиционното споразумение от 2005 г. и е видял шест страници разпределение на властта по схемата 8:5:3. Нашето правителство е програмно и работи по приоритети, каза той.

По повод обвиненията срещу началника на кабинета на Пламен Орешарски Мария Дивизиева и доколко те компрометират правителството, Сергей Станишев подчерта, че не иска да се меси в работата на прокуратурата. Въпреки това лидерът на БСП подчерта, че Дивизиева е лоялен човек и голям работохолик и че се надява в администрацията да има повече хора като нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!