Станишев: Левицата е силна, когато има кауза

OFFNews 24 април 2019 в 21:33 1943 0

"Левицата е силна, когато има кауза. Сега нашата кауза е промяната, а можем да я постигнем с победа. Но за целта ни е нужно: единство - в нашата партия и в нашата листа, непримиримост със статуквото, маскирано като стабилност, а всъщност - застой. Трето, ние да бъдем алтернативата, която отваря равни шансове за всеки."

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев при представянето на листата за евровота на "БСП за България" пред софийската общественост.

Събитието беше организирано от БСП - София и на него присъстваха над 800 членове и симпатизанти на партията.

"ЕС е в криза. И ние, социалистите, сме призвани да обърнем посоката, да променим статуквото. Имаме обща кауза и в България, и в Европа. В Европа десницата е готова на всичко за оставане във властта, дори на брак по сметка с националистите. У нас - ГЕРБ и националистите отдавна са в управлението.

Ще се борим срещу всякаква форма на дискриминация за България, ние сме страна със самочувствие и достойнство. Няма да допуснем Европа на скорости, защото това искат десните - да ни изтласкат в периферията на ЕС", заяви Станишев и призова за победата всеки да даде максимума от себе си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови