Станишев: Браво на Бокова, честито на Гутереш

OFFNews 06 октомври 2016 в 13:21 7712 2

Искрени поздравления на Ирина Бокова за нейното представяне! Чета "Ройтерс" - тя е втора в класирането. С оттеглена подкрепа от държавата, която я номинира. С негативна кампания в страната й, която преля границите - и географски, и морални. При цялата недостатъчност и нефелност на българската дипломация в процеса по издигането и отстояването на българската кандидатура, написа във фейсбук лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Според него сега е време за поемане на политическа отговорност.

"Няма да коментирам представянето на втората ни кандидатура. Стратезите на този ход спънаха най-рейтинговия си играч не само в това, но и във всяко следващо състезание. Те постигнаха целта си. Надявам се някой ден да стане ясно каква е била цената за това национално предателство", заяви още Станишев.

Той честити и победата на Антониу Гутереш в състезанието за генерален секретар на ООН.

"Познавам го лично и съм доволен от този избор. Той е човек с кауза и е верен приятел на България. С негова помощ извървяхме нелекия път по приобщаването на БСП към Социалистическия интернационал и към ценностите на европейската социалдемокрация. Успех, Антониу, в тази трудна задача в днешните интересни времена", завършва лидерът на ПЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови