Каракачанов: Кой е виновен? Болните амбиции на Кристалина, да подаде оставка

OFFNews 06 октомври 2016 в 12:30 9088 6

Основният виновник за провала на България в надпреварата за ООН е Кристалина Георгиева. Така депутатът от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира, че Георгиева е останала предпоследна в класирането за генерален секретар на ООН. 

"Ние призоваваме премиера и външния министър да поискат от нея да си подаде оставката от Европейската комисия", каза още Каракачанов. По думите решението да се смени кандидатурата на Ирина Бокова е станало заради болните амбиции на Кристалина.

„Мога да ви кажа, че според нас основните вини за това са две – първо болните амбиции на Кристалина Георгиева и второ липсата на гръбнак и достойнство в българската външна политика. На практика България се поддаде на внушенията на Меркел“, посочи Каракачанов. Той поиска обяснение и от президента Росен Плевнелиев защо не е взел категорична позиция в кампанията за генерален секретар на ООН.

„Това е поредната грешка на българската външна политика през последните 25 години“, заяви Каракачанов и изброи затварянето на първи и втори блок на АЕЦ „Козлодуй“, както и провалът на проектите „Белене“ и „Южен поток“. „Стигаме до тази фундаментална глупост на столетието, когато имахме шанс България да излезе със силна кандидатура за ген. секретар на ООН, правителството взе решение, което на практика унищожи шансовете на Бокова“, заяви Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

6

Нострадамус

06.10 2016 в 14:15

Кр.Каракачанов-бивш сътрудник на ДС и кандидат за президент допуска голяма грешка.Не Кристалина Георгиева е виновна за провала ,а лично Б. Борисофф и трябва да си подаде оставката след този голям провал и международен скандал. Но той няма достойнство и морал на държавник и отказва.Борисофф обеща да си подаде оставката ,ако Ц.Цацева не спечели на първия тур на изборите,но май трябва сега да я подаде,ако има поне малко чест!!!

18551

2

Нострадамус

06.10 2016 в 13:05

Ako Boko тъпото не беше сменил Бокова със Сталинка (Кристалина ), България нямаше да стане за смях пред света, дори Бокова да не беше избрана, а да беше останала на второ място. След управлението на Боко, Цвък и ГЕРБ, България вече е страна от третия свят.