Станишев: Борисов не може да помрачи днешния празник

Нели Чолашка 09 май 2014 в 12:43 4450 14

Сергей Станишев

Никакви действия на Борисов не могат да помрачат този ден, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента в отговор на въпрос как ще коментира поредния вот на недоверие, внесен от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви тази сутрин, че партията му внася вот на недоверие на тема енергийната политика.

Станишев напомни какво се чества на 9 май - Денят на победата и Денят на Европа. 

"Те са свързани, защото не бива да забравяме, че и двете световни войни започнаха от Европа. Именно поуките от тези безсмислени и жестоки жертви и страдания, които бяха преживени от всички народи, доведоха до отрезвяване и до раждане на европейската идея за живот в мир, сътрудничество, в свобода. Затова са свързани двата празника", обясни Станишев.

По-рано днес при поднасянето на цветя на Паметника на съветската армия Станишев отказа да коментира случая с изнесените от Реформаторския блок документи, че "Газпром" е оказал натиск за промени в българското законодателство за строителството на "Южен поток".

"Смятам за неуместно днес да коментирам изобщо темата, защото днес е празник и темата е друга", измъкна се лидерът на БСП.

Помолен все пак да тълкува новия вот на недоверие той отговори:

„Какво да тълкувам намерения? Имаше едни вотове, които щяха да ги внасят, после да ги изтеглят, после ги заявяваха, после пак ги отказваха, после мислеха какъв повод да намерят. Ясно е едно. Ще цитирам г-н Борисов и неговото разбиране за работата на опозицията, което е да пречи. Не споделям това, защото смятам, че работата на опозицията е да дава алтернативи за хората”.

Лидерът на социалистите обяви още, че много съжалява за безсмисления по думите му дебат за оставката на Мая Манолова, че ГЕРБ нямат никакви идеи, нито истински мотиви.

По думите му предложението за оставка на Манолова е преписано от предишното. "Всички го казаха.Толкова им е капацитета, за съжаление”, каза още Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!