Станишев: Ако БСП победи на евровота, можем да кажем на ГЕРБ да си ходят

OFFNews Последна промяна на 19 май 2019 в 09:23 4693 2

Евроизборите имат и силен национален характер. Сега е моментът, ако хората искат промяна, да дадат този знак на управляващите, заяви на среща с граждани в Пловдив президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев.

Ако БСП победи на изборите, ще може да каже: "Хората показаха, че искат промяна, време е да си ходите" - коментира Станишев.

Той акцентира, че "няма как да обясним колко е добър ЕС на хората, които всеки ден се борят за елементарни неща":

"Трябва да говорим за техните нужди – доходите, здравеопазването, образованието. Няма как да има развитие без най-ценния капитал на една държава – нейния народ"

По думите му, без хората няма нито производство, нито икономически растеж:

"Вярваме, че светът може да бъде справедлив, всеки човек да може да получи качествено образование, което да му даде работа и добри доходи, за да може да създаде семейство и да отгледа своите деца тук, в България"

Йончева: Голяма част от българските деца нямат достъп до образование

Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование, заяви на срещата в Пловдив водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева.

Тя попита "Европа ли е - когато 1,5 млн. живеят под прага на бедността, предимно възрастни и млади семейства, и когато голяма част от българските деца нямат достъп до образование?"

По думите й, десетки училища са затворили врати и има населени места, където не е останало нито едно училище.

Имаме прекрасни учители и будни ученици, а в същото време за последните години 60% от българските деца илизат от училище функционално неграмотни. Немалка част от тях не могат да пишат и четат, заяви Йончева.

Тя каза, че е въведена системата "парите следват ученика", направени са много учебници по един предмет и всичко това - с основна цел печелбарство, а не качественото образование.

"Между първи и четвърти клас не може да се повтаря, защо? По този начин растат неграмотни хора" - заяви Йончева.

Водачът на листата на "БСП за България" коментира, че в много фирми новопостъпващите служители трябва да държат изпит по български език.

Тя подчерта, че в програмата на левицата е заложено: освен български, да се научат още два чужди езика; 20% от българите да могат да получат своето висше образование в България и чужбина; обществените детски градини да са безплатни, както е в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2300

2

квазимодо

19.05 2019 в 11:37

А бе Станишко , а ако не спечелите - какво следва. Тръгвате ли си ? Предлагам да се разкарате от хоризонта. А ако сте равни - какво ? На едновременните комуняги децата и внуците да ни управляват , така ли ? Айде НЕ.

2459

1

Име на профила

19.05 2019 в 10:40

Баш това ще направят, и нищо няма да стане. Прегладнели са милите, толкова години втори.

"...в програмата на левицата е заложено: освен български, да се научат още два чужди езика" - децата от нормални семейства и сега ги научават криво-ляво, английския при наемане отдавнма е на допустимо ниво. За разлика от българския, съгласен съм с нея за това.

Как именно БСП си вярва, и си мисли, че ние ще повярваме, че може да го постигне - отделен въпрос.