Според БЛС неясните обвинения срещу медицинския одит уронват престижа на цялото съсловие

OFFNews Последна промяна на 19 юни 2018 в 18:22 1424 0

Обвиненията срещу Изпълнителна агенция "Медицински одит" са изнесени публично по такъв начин, че се уронва престижа на цялото лекарско съсловие. 

Това обявиха от Българския лекарски съюз по повод проверката за нарушения в Агенцията. 

"За пореден път, през последните дни, ставаме свидетели на публично изнесена информация за разследване в здравния сектор, която вместо да представя в конкретика факти за вина, е поднесена по начин, по който уронва авторитета на цялото лекарско съсловие. Във връзка с разследване, което Прокуратурата поде за проследяване дейността на ИАМО в последната година, в публичното пространство започнаха да се тиражират коментари, които създават чувство на съсловна вина, без тя да е подплатена с ясна доказателствена конкретика. Поднасянето на информация пред обществото, по начин, по който се уронва престижа на медицинската професия в нейната цялост и представителност, компрометира целия диагностично-лечебен процес, създава предпоставки за грешки и агресия у пациенти, което нарушава целостта на здравната система и е в ущърб на всички хора, лекари и пациенти", обявиха от БЛС.

"Български лекарски съюз, в качеството си на най-голяма съсловна организация, държи да подчертае, че винаги е бил готов да съдейства на разследващите органи за проверки в сектора, защото своевременното разрешаване на казуси в системата и изясняването на конкретна вина, е в полза на цялото медицинско съсловие, както и на цялото общество", допълват оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови