Социалистите се чувстват като ''уважаван партньор'' след срещата с ИТН

OFFNews 03 август 2021 в 22:16 3879 1

Снимка БСП

Георги Свиленски

„Почувствахме се като уважаван партньор, защото ни бяха представени имената, министрите и министерствата.“ Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски след днешната среща с ИТН.

Той уточни, че в сряда предстои заседание на Националния съвет на БСП, на който ще бъде взето окончателното решение „за“ или „против“ проектокабинета.

„Не сме имали претенции към структурата и състава на Министерски съвет“, отбеляза социалистът и подчерта, че очакванията на левицата по стъпките на преговорите са били оправдани.

Свиленски припомни, че едно от условията на БСП за подкрепа е било постигането на писмено споразумение: „Гаранции за това, че политиките, за които сме постигнали договорености, ще бъдат изпълнени. Формата на това споразумение ще бъде решена в следващите няколко дни.“

"Всички казват, че искат да бъде променен моделът, но всички поставят условия, които нямат нищо общо с това. Ние казахме: Да, Борисов вече не е министър-председател, но моделът още не е разграден и това трябва да стане с редовно правителство", коментира социалистът.

„Ние ще бъдем гарант за връщане на държавността в България и за спазване на политиките, които трябва да бъдат провеждани в социалната сфера, здравеопазването и правосъдието“, твърди Свиленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови